ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Άντλησε 1,3 δισ. το δημόσιο με 12μηνα έντοκα, στο 0,25% το επιτόκιο 

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.888 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,89 φορές. Οριακή αύξηση του επιτοκίου.

Στο 0,25% διαμορφώθηκε η απόδοση στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, οριακά αυξημένη από το 0,24% της προηγούμενης έκδοσης. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.888 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,89 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.             

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, στις 12 μ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο

Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά αύριο σε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου με δημοπρασία στις 15 Απριλίου 2026. Το ομόλογο έχει σταθερό επιτόκιο 3,375% και λήγει στις 16 Ιουνίου 2036, ώστε να καλύψει επενδυτική ζήτηση και να ενισχυθεί η αγορά.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αναβάθμιση του αξιόχρεου και οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος

Η διαφορά στα επιτόκια 10ετών ομολόγων Ελλάδας-Γερμανίας μειώθηκε πάνω από μία μονάδα από το 2023, φέρνοντας χαμηλότερο κόστος δανεισμού για κράτος, τράπεζες κι επιχειρήσεις, που ενισχύει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη άνω του 2%.
Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση επιτοκίου στα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου στο 1,95%

Με αυξημένο επιτόκιο 1,95% έναντι 1,74% στην προηγούμενη έκδοση διαθέτει το Δημόσιο νέα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια ύψους 400 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να φτάνουν τα 946 εκατ. ευρώ και υπερκάλυψη 2,37 φορές.
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στα ομόλογα ως συνέπεια του πολέμου και συστάσεις της ΕΕ για λιτότητα

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αυξάνει τις τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό, πιέζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε αυξήσεις επιτοκίων. Αυτό ανεβάζει το κόστος δανεισμού για καταναλωτές, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.