ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πινακίδα
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Τέλος στην απαγόρευση του short selling από 19/5

«Δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη του μέτρου απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων», τονίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τη διακοπή της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) από τις 19 Μαϊου ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχουν, πλέον, λόγοι για να διατηρηθεί. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι  η απαγόρευση  των ανοικτών πωλήσεων ή άλλων συναλλαγών  πέραν των ανοιχτών πωλήσεων, οι οποίες δημιουργούν ή αυξάνουν την καθαρή αρνητική θέση σε μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η οποία είχε αποφασιστεί από το  Διοικητικό Συμβούλιο της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αρχικά  για το χρονικό διάστημα 18/3/2020 μέχρι 24/4/2020,  και στη συνέχεια, κατόπιν παράτασης, μέχρι 18/5/2020 ώρα  24.00.00 (CET),  δε θα παραταθεί περαιτέρω, διότι δε συντρέχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη του μέτρου αυτού.  

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές των άλλων κρατών μελών και της ΕΑΚΑΑ, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και είναι   σε ετοιμότητα ώστε να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις και μέτρα για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής αγοράς και την προστασία των επενδυτών».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλική Λαζαράκου πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Λαζαράκου: Τρίτη θητεία για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ του IOSCO

Η Βασιλική Λαζαράκου επανεξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του IOSCO στο ΔΣ του Οργανισμού για τρίτη φορά, για τη διετία 2026-2028, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας διεθνώς.
επιχειρηματική χειραψία γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EOS Capital Partners: Στα 250 εκατ. ευρώ το νέο επενδυτικό της ταμείο

Η EOS Capital Partners ολοκλήρωσε με επιτυχία το final closing του EOS Hellenic Renaissance Fund II στα 250 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας ουσιαστικά την επενδυτική της παρουσία στην ελληνική αγορά και ενισχύοντας τη στήριξή της προς μικρομεσαίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
ανοιχτές πωλήσεις
ΑΓΟΡΕΣ

Αλλαγές στις ανοικτές θέσεις σε Allwyn και Metlen από funds στο κλείσιμο Μαρτίου

Μεταβολές στις ανοιχτές short θέσεις κατέγραψε η αγορά, με μείωση στην Allwyn από τη Marble Bar Aset Management, και αύξηση της JP Morgan στη Metlen, εν μέσω έντονης κινητικότητας και ισχυρής ανόδου μετοχών.