ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο γραφήματα αγορών
Φωτο: Shuuterstock

Θετική έναρξη για τον Γενικό Δείκτη με οδηγούς Metlen και Πειραιώς

Οι μετοχές καταγράφουν άνοδο στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ύστερα από τη μεγάλη πτώση της Παρασκευής, με ώθηση από την Ευρώπη.

Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά την ισχυρή πτώση της Παρασκευής, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης και των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.973,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,69%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τραπέζης Κύπρου (+1,85%), της Metlen (+1,59%) και της Πειραιώς (+1,35%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-3,30%) και της Coca Cola HBC (-1,49%).

Η μετοχή της Metlen διαπραγματεύεται από σήμερα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καταγράφοντας υψηλά κέρδη στην έναρξη των συναλλαγών.

Οι μετοχές του ΟΛΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,92 ευρώ ανά μετοχή.

Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, 23 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Προοδευτική (+8,00%) και Frigoglass (+6,08%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΟΛΠ (-3,30%) και Ιντερτέκ (-3,05%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση τραπεζικών μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό τριμήνου το Χρηματιστήριο Αθηνών με «βουτιά» -4,52% στις τράπεζες

Δεύτερη ημέρα ισχυρών πιέσεων στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση -2,22% κλείνοντας σε χαμηλό τριμήνου. Στο -4,52% οι τράπεζες. Στα 733 εκατ. ευρώ ο τζίρος, με ώθηση από πακέτα.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Αναζητά καταλύτες που θα το στηρίξουν, τι ακολουθεί το επόμενο διάστημα

Παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών και εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μπορούν να αναζωπυρώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε μια δύσκολή περίοδο με έντονες πιέσεις από το εξωτερικό.