ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο Αθηνών
Το εσωτερικό του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ζωντανές χρηματιστηριακές ενδείξεις και πίνακες τιμών.

Άνοδος στο ΧΑ με επίκεντρο τράπεζες και blue chips

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται σε θετικό έδαφος, με ενίσχυση στις τραπεζικές μετοχές και το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Ήπια ενίσχυση σημειώνουν οι μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από θετικό κλίμα και στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ, προσβλέποντας σε πιθανές θετικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα.

Στις 15:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.974,89 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 0,40%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δείκτης έφθασε ενδοσυνεδριακά και τις 1.984,77 μονάδες, σημειώνοντας μέγιστη άνοδο 0,90%.

Η αξία των συναλλαγών έχει ανέλθει στα 92,75 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας το αυξημένο ενδιαφέρον της αγοράς.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,54%, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση σημειώνει οριακή αύξηση 0,09%. Ξεχωριστή είναι η παρουσία της Εθνικής με κέρδη 2,43%, της Πειραιώς με 1,87% και της ΕΥΔΑΠ με 1,64%, οι οποίες ηγούνται των ανόδων στον δείκτη των blue chips.

Αντιθέτως, τις πιο έντονες απώλειες καταγράφουν η Elvalhalcor (-0,94%), η Optima Bank (-0,83%) και τα ΕΛΠΕ (-0,71%).

Στο επίκεντρο της εμπορευσιμότητας βρίσκονται οι Alpha Bank και Eurobank με όγκο 4.887.304 και 3.362.205 μετοχών, αντίστοιχα. Αναφορικά με την αξία συναλλαγών, η Alpha Bank πρωταγωνιστεί με 15,78 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η Εθνική με 15,59 εκατ. ευρώ.

Αισθητή κινητικότητα καταγράφεται συνολικά στην αγορά, με 64 μετοχές να κινούνται ανοδικά, 41 να υποχωρούν και 15 να παραμένουν αμετάβλητες.

Τη σημαντικότερη άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές των Κυριακούλης (+17,50%) και Εκτέρ (+13,27%). Από την άλλη πλευρά, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι Λανακάμ(κ) (-4,38%) και ΣΙΔΜΑ (-3,53%).

Η συνολική εικόνα υποδηλώνει μια συνεδρίαση που διατηρείται σε θετικό έδαφος, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει υψηλό και τα βλέμματα στραμμένα στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές περαιτέρω ανόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν επαναγορά μετοχών

Κινεζικές κρατικές εταιρείες ανακοινώνουν επαναγορές μετοχών ή αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Η China Three Gorges Renewables θα λάβει αύξηση έως 3 δισ. γιουάν από τον βασικό μέτοχό της.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Διορθωτικά κινείται το ΧΑ, στις 2.437,13 μονάδες ο ΓΔ με πτώση 0,41%

Με ήπιες απώλειες κινούνται οι μετοχές, με την αγορά να περνά σε αρνητικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Πτώση καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την ένταση ΗΠΑ-Ιράν.
Χρηματιστήριο μετοχές οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Γενικός Δείκτης στις 2.450,80 μονάδες με οριακή άνοδο 0,15%

Με ελαφρά άνοδο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στις 2.450,80 μονάδες (+0,15%), μετά από πέντε ημέρες απωλειών. Ήπια πτώση και στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ανησυχιών για ΗΠΑ-Ιράν.