Περιορίζουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν τα futures της Wall Street, με τον μεγάλο χαμένο των σημερινών συνεδριάσεων να είναι το πετρέλαιο, καθώς η ζήτηση συνεχώς υποχωρεί, ενώ ο πόλεμος Ρωσίας – Σ. Αραβίας συνεχίζει να οδηγεί σε πολύ υψηλά επίπεδα τα αποθέματα.
Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παραμένουν στο ραντάρ των επενδυτών, καθώς το Πανεπιστήμιο John Hopkins, ανακοίνωσε ότι από τον ιό έχουν μολυνθεί 720.000 άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 34.000 εξ αυτών έχουν πεθάνει, ενώ όλα δείχνουν ότι η επόμενη χώρα που θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα είναι οι ΗΠΑ, με υγειονομικούς παράγοντες να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να φθάσουν στις 200.000!
Την ίδια ώρα εμφανίζονται και νέες πιο δυσάρεστες εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας με το επίπεδο της ύφεσης να εκτινάσσεται σε επίπεδα μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά της κρίσης του 2008, γεγονός το οποίο αυξάνει σημαντικά τη μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια, αφήνοντας τους επενδυτές αναποφάσιστους και ενίοτε πρόθυμους να προχωρήσουν σε κινήσεις πανικού.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,49%, ενώ ενδοσυνεδριακά εμφάνισε απώλειες που ξεπερνούσαν το 2%, με τις μετοχές ενεργειακών ομίλων να είναι αυτές που δέχονται τις πιο ισχυρές πιέσεις. Πτώση μόλις 0,14% για τον DAX 30 ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται 0,7% χαμηλότερα. Την ίδια ώρα σημαντικά κέρδη σημειώνει το δολάριο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των μετρητών.
Στο χαμηλότερο επίπεδο 17 ετών παραμένει η τιμή του πετρελαίου, με το Brent να αποδυναμώνεται 5% στα 26,5 δολάρια και το αμερικανικό αργό να σημειώνει απώλειες 4,7% στα 20,5 δολάρια, με ορισμένους παράγοντες της πετρελαϊκής βιομηχανίας να υποστηρίζουν ότι η ημερήσια ζήτηση μπορεί να υποχωρήσει έως και τα 20 εκατ. βαρέλια.
Διαθέσεις σταθεροποίησης εμφανίζουν τα futures της Wall Street, με τις απώλειες των τριών βασικών δεικτών να κυμαίνονται από 0,1% έως και 0,4%.