Διατηρούνται οι πτωτικές διαθέσεις στην εγχώρια αγορά, με ανάλογη εικόνα και στην Ευρώπη και σταθερή στάση αναμονής από τους επενδυτές, οι οποίοι περιμένουν τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ τον Αύγουστο.
Στην εγχώρια ειδησεογραφία η ελληνική οικονομία απέδειξε ότι αντέχει το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, με τον ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 2,3% σε ετήσια βάση για το β' τρίμηνο, ενώ σε τριμηνιαία βάση εμφάνισε τον δεύτερο καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ. Αρνητική, όμως, παραμένει η εικόνα στο εμπορικό ισοζύγιο με το έλλειμμα να συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο 7μηνο και να αυξάνεται κατά 9,6%.
Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν και αυτές υπό πίεση, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,37% και τον DAX να αποδυναμώνεται 0,61%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,63%.
Ο Γενικός Δείκτης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης παραμένει σε αρνητική πορεία και εκ νέου σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, ενώ στις 14:14 έχει πτώση 0,46% στις 1.439,94 μονάδες, με ήπια εικόνα για την αξία των συναλλαγών, η οποία φθάνει στα 24 εκατ. ευρώ, ενώ σταθερό είναι το προβάδισμα των πτωτικών μετοχών στις 66, έναντι 28 που έχουν άνοδο. Υποχώρηση 0,50% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,48%.
Σταθερά υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές, παρά το μπαράζ θετικών εκθέσεων από διεθνείς αναλυτές, με την Alpha Bank να έχει πτώση 0,76%, τη Eurobank να έχει απώλειες 0,97%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,14%, την Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,55% και την Optima Bank να κινείται 0,91% χαμηλότερα. Αυτή η πορεία οδηγεί τον τραπεζικό δείκτη σε απώλειες 0,90%.
Σε θετική τροχιά παραμένουν οι μετοχές των Sarantis και Jumbo με κέρδη 0,7% και 0,4% αντίστοιχα, ενώ ολική επαναφορά για τη ΔΕΗ η οποία κάλυψε αρχικές απώλειες -1% και πλέον κινείται με άνοδο 0,09%. Πτώση άνω του -1% για Cenergy και AutoHellas, ενώ η Coca-Cola HBC κινείται σταθεροποιητικά, ο ΟΤΕ έχει πτώση 0,46% και ο ΟΠΑΠ οριακές απώλειες 0,13%.