Οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν στον Dow Jones μετά την ανακοίνωση της Apple πως δεν θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το β' τρίμηνο οδήγησαν την Wall Street σε αρνητικά πρόσημα, με τον Nasdaq ωστόσο να κάνει την ανατροπή και να κλείνει με οριακά κέρδη καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν αγοραστικές ευκαιρίες, πιθανολογώντας ότι το πλήγμα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας του κοροναϊού θα είναι προσωρινό.
Η ανακοίνωση της Apple πως δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της για το β’ τρίμηνο λόγω της επιδημίας, στόχοι που είχαν ανακοινωθεί μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές. Εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί, η Apple δεν αλλάζει ακόμη το στόχο για πωλήσεις 63 – 67 δισ. δολ. το β’ τρίμηνο, κάτι που προδιαθέτει τους επενδυτές για νέες δυσάρεστες εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον.
«Υποθέτουμε πως, όπως για κάθε άλλη εταιρεία που λειτουργεί στη Κίνα, η κατάσταση στην περιοχή συνεχίζει να εξελίσσεται για την Apple. Χαμηλώνουμε τις προβλέψεις μας για τα δύο πρώτα τρίμηνα, αλλά βλέπουμε πως αυτό θα είναι προσωρινό ζήτημα για την Apple», σημείωσε η Goldman Sachs μετά την ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού.
Στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 29.232,19 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,30% στις 3.370,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε τελικά σε θετικό έδαφος καθώς σημείωσε άνοδο 0,02% στις 9.732,74 μονάδες.
Ωστόσο, η προειδοποίηση για τα έσοδα της Apple προκάλεσε «ντόμινο» στον τεχνολογικό κλάδα με τις μετοχές εταιρειών επεξεργαστών να καταγράφουν πτώση. Η Lam Research σημείωσε πτώση 4% και η Taiwan Semiconductor Manufacturing είχε απώλειες 3.5%.
Η Walmart ανακοίνωσε χαμηλότερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν στο δ' τρίμηνο, καθώς τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,38 δολ. και τα έσοδα στα 141,67 δις. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στο 1,43 δολ. και τα έσοδα στα 142,49 δις. δολάρια. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, η Walmart είδε την μετοχή της να ενισχύεται κατά 1,5%.
Οι ενεργειακές μετοχές έπεσαν 0,8% καθώς δέχθηκαν πιέσεις από την αδυναμία των τιμών πετρελαίου, εν μέσω φόβων για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην κινεζική ζήτηση για πετρέλαιο.
Ο χρυσός που είναι το βαρόμετρο της απαισιοδοξίας στις αγορές συνεχίζει να κινείται ανοδικά και έπιασε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο το επίπεδο των 1.600 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια μετά την ανακοίνωση της Apple.