ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αυτοκίνητο σε χιόνι
Αυτοκίνητο κινείται προσεκτικά σε χιονισμένη οδό με έντονες καιρικές συνθήκες.

Χιόνια από το πρωί στη Δυτική Μακεδονία – Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αλυσίδες

Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν τη Δυτική Μακεδονία, με χιόνι άνω των 10 εκατοστών στα ορεινά. Η κυκλοφορία σε Εγνατία και οδικά δίκτυα είναι δυνατή μόνο με αλυσίδες, ενώ απαγορεύτηκε η διέλευση βαρέων οχημάτων από τα ξημερώματα.

Έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από τα ξημερώματα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά τους δέκα πόντους σε περιοχές άνω των 1.350 μέτρων.

Η κακοκαιρία επηρεάζει τόσο τις ακριτικές Πρέσπες όσο και τα ορεινά των Γρεβενών, τον Γράμμο, τα Πιέρια όρη και την Κοζάνη.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από τα διόδια του Πολυμύλου έως και το Μέτσοβο γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από τις 04:30 σήμερα, τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα φορτηγά οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, από το 120,8ο έως το 181,1ο χιλιόμετρο, καθώς και στην Εθνική Οδό Γρεβενών - Τρικάλων από το 1ο έως το 41,5ο χιλιόμετρο.

Επιπλέον, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών για την κυκλοφορία στον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

Από τις 07:30 σήμερα, ισχύει επίσης προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στον κάθετο άξονα Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής (Α-29), από το 17,5ο έως το 69,3ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η αστυνομία υπενθυμίζει ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή αντίστοιχα μέσα, εφόσον δεν διαθέτουν ειδικά ελαστικά χιονιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 18χρονου διακινητή με επεισόδια στην Εγνατία

Ένας 18χρονος από το Πακιστάν συνελήφθη στην Εγνατία Οδό να μεταφέρει παράνομα τέσσερις Αφγανούς, με έναν κρυμμένο στο πορτ μπαγκάζ. Κατά την καταδίωξη προσέκρουσε σε περιπολικά και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 25χρονος συνελήφθη για παράνομη μεταφορά 4 μεταναστών

Συνελήφθη 25χρονος Αφγανός στην Εγνατία Οδό για μεταφορά τεσσάρων μεταναστών, ανάμεσά τους κι ένα ανήλικο. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει αλλά εντοπίστηκε σε διόδια και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Οι μετανάστες ήταν χωρίς έγγραφα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία

Στην τελική φάση βρίσκεται η ίδρυση του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Εγνατίας Οδού, που θα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, με έδρα τα διόδια Πολυμύλου και αρμοδιότητα το τμήμα μέχρι τα δυτικά Γρεβενά.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε φορτηγό με φωτοβολταϊκά στην Εγνατία Οδό στην Κοζάνη

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγό με φωτοβολταϊκά στην Εγνατία Οδό, στο Δρέπανο Κοζάνης. Δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν στο σημείο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία προς Κοζάνη από τα διόδια Πολυμύλου.
Γραφεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Άλμα 22,1% στα καθαρά κέρδη το εξάμηνο - Οδηγός οι παραχωρήσεις

Ισχυρή βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών κατέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το α' εξάμηνο του 2026, με τα Προσαρμοσμένα Καθαρά Κέρδη να αυξάνονται 22,1% στα 83,4 εκατ. ευρώ και το adj. EBITDA κατά 12,2% στα 356,3 εκατ. ευρώ. Οι παραχωρήσεις αποτέλεσαν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 53χρονος συνελήφθη για μεταφορά επτά παράτυπων μεταναστών

Στην Εγνατία Οδό συνελήφθη 53χρονος Ρουμάνος που μετέφερε επτά παράτυπους μετανάστες, δύο εκ των οποίων κρυμμένοι στο πορτμπαγκάζ. Το αυτοκίνητο είχε ξεκινήσει από τον Έβρο και οι μετανάστες ήταν από Ερυθραία και Ιράν.