ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Cisco
Φωτο: Shutterstock

Στην εξαγορά της ελληνικής startup Code BGP προχώρησε η Cisco

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ιδρυτές της Code BGP, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος, Βασίλειος Κοτρώνης και Λευτέρης Μανασσάκης είναι διακεκριμένοι ερευνητές.

H αμερικανική εταιρεία Cisco, εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, προχώρησε στην εξαγορά της Code BGP, η οποία έχει αναπτύξει λογισμικού για την εποπτεία του πρωτοκόλλου BGP (Border Gateway Protocol) το οποίο αποτελεί το πρωτόκολλο δρομολόγησης του Διαδικτύου. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Marathon Venture Capital, εκ των επενδυτών στην ελληνική startup, η τεχνολογία της Code BGP θα ενσωματωθεί στο λογισμικό ανάλυσης διαδικτύου ThousandEyes της Cisco με στόχο την επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει και τη δημιουργία ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου.

Το πρωτόκολλο BGP αποτελεί κρίσιμη τεχνολογία για την ορθή λειτουργία του Διαδικτύου. Οι εταιρείες Διαδικτύου πραγματοποιούν σειρά ρυθμίσεων στο BGP καθημερινά (για τον προσδιορισμό των διαδρομών που ακολουθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο), η πλειοψηφία των οποίων γίνεται χωρίς τη χρήση αυτοματισμών. Έτσι, γίνονται λάθη τα οποία έχουν σημαντικό κόστος για τις εταιρείες και μπορούν ακόμα και να διακόψουν τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων του δικτύου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συχνά επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking λόγω της έλλειψης εγγενούς ασφάλειας στο BGP. Την περασμένη χρονιά μόνο, συνέβησαν 6.200 τέτοια περιστατικά.

Η Code BGP ξεκίνησε πριν δυο χρόνια με στόχο να συμβάλλει στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών που πραγματοποιούν καθημερινά οι διαχειριστές δικτύων στο BGP ώστε να αυξήσουν τον έλεγχο στα δίκτυά τους και να επιτύχουν μικρότερο κόστος λειτουργίας και μεγαλύτερη ασφάλεια, αρχικά για το δίκτυό τους και κατ' επέκταση για το ίδιο το Διαδίκτυο. Η εταιρεία, η οποία είναι spin-off του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), άντλησε γύρο χρηματοδότησης τον Ιούνιο του 2021 από τη Marathon Venture Capital ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ιδρυτές της Code BGP, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος, Βασίλειος Κοτρώνης και Λευτέρης Μανασσάκης είναι διακεκριμένοι ερευνητές, δημιουργοί λογισμικού ανοιχτού κώδικα και στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των υποδομών Διαδικτύου. Αποτελούν μέλη της ομάδας που δημιούργησε το ARTEMIS, ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που ελέγχει τις λειτουργίες που εκτελούνται για τη παρακολούθηση του πρωτοκόλλου BGP και ενημερώνει άμεσα για επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking.

Η ThousandEyes έχει δημιουργήσει κορυφαία τεχνολογία για την ανάλυση δικτύων παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της. Η διαχείριση του πρωτοκόλλου BGP, η παρακολούθηση των διαδρομών που ακολουθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο και η ενημέρωση των πελατών και της κοινότητας των διαχειριστών δικτύων για πιθανά περιστατικά αποτελούν σημαντικά συστατικά των υπηρεσιών που προσφέρει. Η ενσωμάτωση της ομάδας και της τεχνολογίας της Code BGP στην ThousandEyes θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των BGP τεχνολογιών της εταιρείας και την αποδοτικότερη διαχείριση των δικτύων των πελατών της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gynaikes-isotita-ergasia-ceo
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WE LEAD: Ο οργανισμός για την ενδυνάμωση των γυναικών στην τεχνολογία

Oι διακρίσεις λόγω φύλου στην τεχνολογία είναι ένα συνεχές παγκόσμιο πρόβλημα που διαιωνίζει την ανισότητα και οδηγεί σε χαμένες ευκαιρίες για καινοτομία και πρόοδο, όπως επίσης και σε μη συμπεριληπτικά προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στρατηγικός στόχος η διεθνής καταξίωση για την τεχνολογική έκθεση Beyond

Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο «Tech 4 People», θέτει στο επίκεντρο τη σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο, με την έκθεση να διεθνοποιείται υποδεχόμενη επισκέπτες από 30 χώρες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελληνική startup που στοχεύει στο Πάρκινσον προσελκύει χρηματοδότηση

Το φλαμανδικό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων «Lumiares» θα χρηματοδοτήσει την ελληνική «Koios Care», με έδρα την Αμβέρσα , για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης.