ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 85.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:12:33 DATA
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Εννέα πολλά υποσχόμενες start-ups και ποιες οι καινοτομίες τους

Ποιες είναι οι εταιρείες που έχουν επιλεγεί πρόσφατα από την Endeavor Greece για να υποστηριχθεί η ανάπτυξή τους. Συνολικά 27 start-ups διεκδικούν μια θέσει στη παγκόσμιο δίκτυο των Endeavor Entrepreneurs.

Ωριμάζει το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία προσπαθειών. Οι νεοφυείς εταιρείες, με όπλο την αλματώδη τους πρόοδο, καταφέρνουν πλέον να προσελκύουν χρηματοδοτήσεις ώστε να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Η Endeavor Greece προσφέρει υποστήριξη στις δυναμικές τεχνολογικές επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν σε διεθνές επίπεδο και να ενταχθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της, ως Endeavor Entrepreneurs.

Καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από την δημιουργία πλατφόρμας με υπηρεσίες mobile marketing και business messaging, μέχρι την παροχή εργαλείων ταυτοποίησης και την ανάπτυξη ιατρικών συσκευών που στόχο έχουν την διάγνωση κινητικών ασθενειών, έχουν καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να εμφανίζουν υψηλούς ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Πρόσφατα εντάχθηκαν εννέα ακόμη επιχειρήσεις στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Endeavor Scale Up. Τα βασικά κριτήρια επιλογής ήταν αρκετά απαιτητικά: α) να έχουν λάβει συνολική χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 5 εκατ. ευρώ, είτε β) να έχουν συγκεντρώσει στον Seed γύρο τους περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, ή γ) να έχουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) που ξεπερνά το 75% τα 3 τελευταία έτη.

Όπως δηλώνει ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Γενικός Διευθυντής της Endeavor Greece, «με την προσθήκη των νέων εταιρειών, το EndeavorScale-up υποστηρίζει συνολικά 27 εταιρείες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να επιλέξει από νωρίς τις πιο υποσχόμενες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν ιδρυθεί από Έλληνες και να συμβάλει στη διεθνή τους ανάπτυξη και τελικά να οδηγήσει στην ένταξή τους στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, ως Endeavor Entrepreneurs».

Οι εννέα εταιρείες

Apifon  

Η ελληνική εταιρεία που έχει ήδη συνεργαστεί με Google και IBM, ενώ στο πελατολόγιο της βρίσκονται εταιρείες όπως η Viber, Alpha Bank, NBG, Eurobank, Praktiker, AB Βασιλόπουλος, και άλλες.

Είναι εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει υπηρεσίες mobile marketing και business messaging, (σ.σ. τα μηνύματα με τα οποία επικοινωνούν οι επιχειρήσεις με τους καταναλωτές μέσω ενός συνόλου καναλιών). Περισσότερο από 1 δις. μηνύματα αναμένεται να έχουν σταλεί το 2020 μέσω της πλατφόρμας της, ενώ ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε σημαντικά για ακόμη μια χρονιά.

Fantasy Sports Interactive

Αποτελεί τον πάροχο Fantasy Sports Software για τη βιομηχανία sports betting και παιγνίων, και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους περιφερειακούς φορείς όπως ΟΠΑΠ, Scientific Games και Cashpoint

Η ελληνική εταιρεία καινοτομεί στον τομέα του Fantasy Sports software development από το 2012 και είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην αγορά προϊόντα Fantasy Sports με στοιχηματικά στοιχεία, τα οποία σχεδιάζονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε operator.

Futurae Technologies AG  

Η πλατφόρμα παρέχει εύχρηστα εργαλεία ελέγχου ταυτοποίησης πολλών παραγόντων σε εταιρικούς πελάτες στον οικονομικό, ασφαλιστικό και τραπεζικό κλάδο.

Ιδρύθηκε το 2016 από τους Κλαούντιο Μαρφόριο (Claudio Marforio), Σάντρα Τόμπλερ Sandra Tobler και Νίκο Καραπάνο, με στόχο να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που εξασφάλιζε την απρόσκοπτη πιστοποίηση των χρηστών. Εξασφαλίζει πρόσβαση χρηστών σε πύλες πελατών, e-banking, mobile banking και cyber πορτοφόλια ή λύσεις σε έξυπνες οικιακές συσκευές και προσφέρει επίσης λύσεις για την εξασφάλιση ψηφιακών δεδομένων υγείας στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας και για νοσοκομεία, καθώς και για πύλες πανεπιστημίων.

PD Neurotechnology

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, PD Neurotechnology ιδρύθηκε το 2015 στο Λονδίνο από μία ομάδα ειδικών στα συστήματα παρακολούθησης των κινητικών διαταραχών ασθενών. Τα τμήματα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης και Παραγωγής βρίσκονται στα Ιωάννινα.

Η εταιρεία εστιάζει στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή, διανομή, πωλήσεις και μάρκετινγκ συστημάτων και υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ιατρικές συσκευές, αισθητήρες και λογισμικό για την παρακολούθηση, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον και άλλες κινητικές διαταραχές.

Έχει βραβευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, έχει λάβει τη δεύτερη θέση στο 4ο Venture Fair του Hellenic Institute (Ιούλιος 2018), ήταν φιναλίστ και νικήτρια του βραβείου Envolve Award Greece 2018, ενώ χρηματοδοτείται από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Procureship

Παρέχει μια δυναμική διαδικτυακή πλατφόρμα για ναυτιλιακές εταιρείες και προμηθευτές πλοίων. Μέχρι σήμερα, έχει διευκολύνει τη διαδικασία προμηθειών 900+ πλοίων και έχει ένα δίκτυο 3.000+ προμηθευτών.

Ιδρύθηκε από την σύμπραξη νέων επιχειρηματιών όπως ο Γρηγόρης Λάμπρου που είχε περάσει από την Safe Ship και ο Άρης Μανασσάκης, που είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Deloitte, έχοντας σαν στόχο να αλλάξουν τις ναυτιλιακές προμήθειες. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση εξασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων και των υπηρεσιών της προς τους πελάτες.

Safesize

Μέσω του 3D scanning, η εταιρεία προσφέρει μοναδικές, εξατομικευμένες προτάσεις για αγορά παπουτσιών. Έχει 2000+ πελάτες λιανικής, ενώ συνεργάζεται με κολοσσούς όπως το Intersport, Decathlon, Sport 2000 και Sportsdirect.

Ιδρύθηκε το 2012, και έχει πλέον περισσότερους από 13 εκατ. πελάτες, έχοντας αναλύσει περισσότερα από 1 εκ. παπούτσια για τις μεγαλύτερες εταιρείες παπουτσιών σε όλο τον κόσμο και αποτελεί παγκόσμια δύναμη σε μια ολοένα και αυξανόμενη αγορά. Έχει έδρα στην Ολλανδία και ένα τεχνολογικό κέντρο στην Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία.

Savings United

Ο συνεργάτης παροχής κουπονιών για premium εταιρίες media, με παρουσία σε 10+ χώρες και συνεργασία με κορυφαίους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως όπως το The WallStreet Journal, The Telegraph και The Independent.

Seervision

Παρέχει ένα λογισμικό αυτοματισμού κάμερας, συμβατό με την πλειονότητα των καμερών, με στόχο τη διευκόλυνση της παραγωγής ζωντανών βίντεο. Ιδρύθηκε στο 2016 στην Ελβετία και έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό κάμερας που μπορεί να βιντεοσκοπήσει ένα κινούμενο αντικείμενο, μιμούμενο ουσιαστικά έναν επαγγελματία χειριστή κάμερας.

WeavMusic

Μέσω της προσαρμοστικής τεχνολογίας της, εξατομικεύει και εντείνει την εμπειρία της μουσικής ακρόασης, προσαρμόζοντας τη μουσική στη διάθεση, στον χρόνο και στην περίσταση. Ο χρήστης της εφαρμογής όταν τρέχει θα ακούει την μουσική να αλλάζει ρυθμό ανεβάζοντας η χαμηλώνοντας το τέμπο χωρίς όμως να παραμορφώνεται το τραγούδι που ακούει, μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη της άσκησης.Ιδρύθηκε από την Ελομιδά Βισβίκη και τον Λαρς Ράσμουσσεν (Lars Rasmussen), και ανάμεσα στους πελάτες της βρίσκονται οι Sony, Warner Music και Disney Music Group.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις startups «ποντάρει» η Εθνική: Πώς επενδύει στην καινοτομία

Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί το πρόγραμμα NBG Seeds, που ανοίγει δρόμους ανάπτυξης σε καινοτομικές εταιρείες. Ποιες νεοφυείς εταιρείες εξασφάλισαν συνεργασία με την τράπεζα.
Politeia Kainotomias, YPAN
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία της ελληνικής Silicon Valley

Το Τεχνολογικό Πάρκο Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από το Ισραήλ, καθώς στο τουλάχιστον 40% της έκτασης τους θα αναπτυχθούν εταιρείες τεχνολογίας από τη γειτονική χώρα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΒ: Αξίες δισεκατομμυρίων και χιλιάδες θέσεις εργασίας από τις startup

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν για το ελληνικό οικοσύστημα startup που αναμένεται στα επόμενα πέντε χρόνια να φτάσει σε αξία που θα ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ, δημιουργώντας 20.000 θέσεις εργασίας.
kainotomia, innovation
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πολυεθνικές και εγχώριοι όμιλοι στήνουν σε όλη τη χώρα κέντρα καινοτομίας

Το υψηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό μετατρέπει την Ελλάδα σε βάση για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ποιες είναι οι πόλεις που φιλοξενούν ήδη hubs καινοτομίας. Ο ρόλος των πανεπιστημίων.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιες ελληνικές startups «μάζεψαν» πάνω από 1 δισ. δολ. στο εννεάμηνο

Το ελληνικό οικοσύστημα άντεξε στη δύσκολη διετία των υψηλών επιτοκίων και... βλέπει φως από το 2025 με τη μείωση. Νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης συγκέντρωσε 35 εκατ. δολ., ενώ καταγράφονται επτά εξαγορές.