Η πρώτη παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Ολομέλειας της Βουλής ήταν απλώς η αφορμή για να συνεχιστεί ο κύκλος της μετωπικής αντιπαράθεσης που άνοιξαν τα κυβερνητικά στελέχη μαζί του, κηρύσσοντας ουσιαστικά το τέλος της περιόδου χάριτος για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Αν και δεν είναι βουλευτής, ο κ. Κασσελάκης έχει δικαίωμα να κάθεται στα έδρανα των αξιωματούχων ή στα θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Όπως και έπραξε. Καθισμένος στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων στην ολομέλεια της Βουλής, παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλου, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και τον χειροκρότησε.
Η κίνησή του ήταν αρκετή για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη -όταν ανέβηκε στο βήμα- να επιτεθεί προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «λαϊκισμό χειρίστου είδους», υπενθυμίζοντάς του με νόημα τα όσα έλεγε μέσω tiktok για τους χειροκροτητές βουλευτές που αποφασίζουν χωρίς να αφουγκράζονται την κοινωνία.
Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν, με αρκετή δόση ειρωνείας, ότι σε αυτή την πρώτη «άτυπη» παρουσία του στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απέναντί του μόνον 20 από τους συνολικά 47 βουλευτές του κόμματος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.
Τέλος η «ασυλία»
Το σύνθημα της αντεπίθεσης απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός (STAR), κάνοντας λόγο για απουσία ουσιαστικού και τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ανανέωση με υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη δεν γίνεται.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει από εδώ και στο εξής να δίνονται άμεσες απαντήσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε παρέμβασή του που θα έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήνουν ζωτικό χώρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον Στέφανο Κασσελάκη, με τους υπουργούς να αναλαμβάνουν την «υποχρέωση» να προωθούν επικοινωνιακά τις παρεμβάσεις και το έργο τους και στα social media.
Μετά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που κατέδειξαν το αποτύπωμα του κ. Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι αυτό που απεδείχθη είναι ότι αντίπαλος της ΝΔ είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η άγνοια σε βασικά θέματα και η απουσία σοβαρού δημόσιου λόγου δεν αποτελούν «αντίβαρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συνομιλητές του πρωθυπουργού μάλιστα τόνιζαν ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που καταφέρνει είναι να στρέφει τα φώτα επάνω του, με αποτέλεσμα να ασχολούνται περισσότερο μαζί του, παρά με τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται.
Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι αναμένουν τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς η όποια αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με επικοινωνιακούς όρους και τεχνάσματα.