ΓΔ: 2143.17 0.24% Τζίρος: 231.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Sunlight Group Logistics Κέντρο
Φώτο: Νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics για την Sunlight Group στην Ξάνθη, Credits: Sunlight Group

Sunlight Group: Νέο Κέντρο Logistics στην Ξάνθη με επένδυση 21 εκατ.

Η Sunlight Group εγκαινίασε νέο Κέντρο Logistics στην Ξάνθη, επένδυση 21 εκατ., με ψηφιακή ενσωμάτωση, ρομποτικά συστήματα και 34 «έξυπνες» ράμπες, ενισχύοντας τις διεθνείς εξαγωγές της.

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia και εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας ενός νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Logistics στην Ξάνθη, με συνολική επένδυση ύψους €21 εκατ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή επένδυση αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Sunlight και την ενίσχυση της εξυπηρέτησης πελατών σε 115 ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 99% της παραγωγής της εταιρείας στην Ξάνθη προορίζεται για εξαγωγές.

Οι νέες εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 15.930 τ.μ., αποτελούν πρότυπο σύγχρονης βιομηχανικής υποδομής. Συνδυάζουν επιχειρησιακή αυτονομία, ψηφιακό μετασχηματισμό και βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας υψηλή ταχύτητα, ακρίβεια και ανθεκτικότητα στις προκλήσεις της διεθνούς αγοράς.

Η εκτεταμένη ενσωμάτωση ψηφιακών διαδικασιών στοχεύει στην επιτάχυνση της διακίνησης, τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης κατά 50%. Παράλληλα, αυτοματοποιείται η μέτρηση της αποδοτικότητας και βελτιστοποιείται η ανάλυση των δεδομένων που αφορούν τις μεταφορές.

Η λειτουργική υπεροχή του νέου κέντρου logistics βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες αυτοματισμού, ρομποτικής, συστημάτων διαχείρισης αποθήκης (WMS) και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Αυτό ενισχύει άμεσα την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της Sunlight.

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν πάνω από 21.000 βαρέως τύπου παλετοθέσεις, υποστηρίζοντας 1.500 κιλά ανά θέση, με συστήματα VNA (Very Narrow Aisle) και λειτουργία auto positioning για μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου και ταχύτατη διακίνηση. Επιπλέον, λειτουργούν 34 «έξυπνες» ράμπες φορτοεκφόρτωσης, εξοπλισμένες με συστήματα καταγραφής πινακίδων και επιβεβαίωσης φορτίου.

Το νέο κέντρο logistics είναι πλήρως ενσωματωμένο με το SAP EWM (S/4HANA), προσφέροντας άμεση ορατότητα στη ροή αποθεμάτων και αποστολών.

 Η αυτόματη αποθήκευση των δεδομένων στο ERP εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα ανταπόκρισης. Το κτίριο διαθέτει επίσης μέγιστη αντισεισμική προστασία και ειδικές κλιματιζόμενες ζώνες για ασφαλή αποθήκευση ευαίσθητων προϊόντων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Λειτουργιών της Sunlight Group, Αντώνης Θεολογίτης, επισήμανε: «Το υπερσύγχρονο κέντρο Logistics στην Ξάνθη δεν αποτελεί μια νέα υποδομή, αλλά στρατηγικό βήμα για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας και απάντηση στις παγκόσμιες προκλήσεις. 

Είναι μια επένδυση που εδραιώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως κεντρικού επιχειρησιακού κόμβου για τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στην πλήρως ολοκληρωμένη εφοδιαστική μας αλυσίδα. 

Με πλήρη ψηφιακή ενσωμάτωση, παρέχουμε στους πελάτες μας σε 115 χώρες ασύγκριτη και ανθεκτική εξυπηρέτηση, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας σε αξιόπιστες παγκόσμιες λύσεις.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξί σε δρόμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Λύσεις για τη μεταφορά τουριστών και ηλεκτροκίνηση ταξί

Ο Κ. Κυρανάκης τόνισε πως η χώρα διαθέτει επαρκείς υποδομές ηλεκτροκίνησης και ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά ταξί θα είναι ομαλή, καθώς επιδοτήσεις παρέχονται πλέον άμεσα. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιβάλλει βίαιο μετασχηματισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός ομιλητής αύριο σε εκδήλωση ΥΠΕΝ στο ΚΠΙΣΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 18:30 σε εκδήλωση του Υπ. Ανάπτυξης για τον αναπτυξιακό νόμο και τις στρατηγικές επενδύσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Τεχνητή νοημοσύνη και πράσινη ανάπτυξη αλλάζουν τις οικιακές συσκευές

Η τεχνητή νοημοσύνη και η πράσινη ανάπτυξη προωθούν την οικονομική πρόοδο στις κινεζικές οικιακές συσκευές, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε ποιοτικά προϊόντα και η βιομηχανία υιοθετεί νέα τεχνολογικά καινοτομίες ως τάση για το 2026.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα την Κυριακή

Από 15 έως 23 Μαρτίου, οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα (Γρ.2) και Ακρόπολη θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών στη Γραμμή 2 του Μετρό. Οι σταθμοί Ομόνοια (Γρ.1) και Σύνταγμα (Γρ.3) θα λειτουργούν κανονικά.