ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Facebook - Στέφανος Κασσελάκης

Σ. Κασσελάκης: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Με video στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Κασσελάκης τέθηκε στην κούρσα της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το ερώτημα «Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;».

Με ανάρτησή του στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι έχει φθάσει η ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναγεννηθεί. 

Στο video που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης, τονίζει τα ακόλουθα: «Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι.

Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988. Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη. 

Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν.

Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα.

Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο. Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας.

Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι.

Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν. Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία.
Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.

Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη.

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;».

https://www.youtube.com/watch?v=IfBx2LCwljQ&ab_channel=StefanosKasselakis

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη φασιστικής επίθεσης στα γραφεία στα Χανιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στα γραφεία του στα Χανιά και το εθνικιστικό υλικό κατά μεταναστών. Τονίζει πως η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό ενισχύει τον διχασμό, αντί για αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.
Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Το Σύνταγμα να προστατεύει τον πολίτη από κρατική αυθαιρεσία

Ο Θ. Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε τη σημασία του Συντάγματος για την προστασία του πολίτη από κρατική αυθαιρεσία, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος παρεμβαίνει πλέον πολυεπίπεδα. Εξέφρασε επιφυλάξεις για λεπτομερείς αλλαγές στο άρθρο 17.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πιερρακάκης παίζει με την αγωνία των δανειοληπτών του ν. Κατσέλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον υπ. Οικονομικών για ασάφεια στις δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, σημειώνοντας ότι αγνοεί την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών και ευνοεί τα funds.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «Πόσο Κάνει» επιβεβαιώνει, δεν λύνει, το πρόβλημα της ακρίβειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση πως αντί να μειώσει την ακρίβεια, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες με την εφαρμογή «Πόσο Κάνει», επισημαίνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι το «πόσο», αλλά το «γιατί» είναι τόσο υψηλές οι τιμές.