ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ευχαρίστησε την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος Ζελένσκι

Δήλωσε ευγνώμων για την υποστήριξη από τη χώρα μας στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα.

Τις θερμές ευχαριστίες της Ουκρανίας για τη στάση της χώρας μας σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Με μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαριστεί προσωπικά και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνει: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την ένταξη στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική εταιρική σχέση. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Ακόμα, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθήνα και στη συνέχεια του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Κίεβο και την Οδησσό από κοινού με τον Ντμιτρό Κουλέμπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Τελευταία παρέλαση 14ης Ιουλίου για Μακρόν με Ευρωπαίους ηγέτες

Ο Μακρόν προεδρεύει για τελευταία φορά στη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι, με τιμώμενες χώρες την Ουκρανία και τους ευρωπαίους συμμάχους, και ρεκόρ συμμετοχής στρατιωτικών και οχημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Στήριξης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στο Παρίσι στη συνάντηση για την Ουκρανία με πρωτοβουλία Μακρόν. Αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τη σημασία του συντονισμού για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. Επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να μην επεκταθούν οι συγκρούσεις, αναφερόμενος στο drone στη Λευκάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής και το νέο ΠΔΠ

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ οι 27 ηγέτες συζητούν για το νέο προϋπολογισμό 2028-2034, την παγκόσμια οικονομία, τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.