ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: ΑΠΕ

Στις 2/9 το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έγκριση των υποψηφιοτήτων προέδρων

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματοςαποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής με τηλεδιάσκεψη και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποφάσισε τα εξής:

«Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, με θέμα: ‘την έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο'. Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής, στο οποίο θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι. Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους».
 
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Μανώλης Μάκαρης είναι ιατρός καρδιολόγος, διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc Νανοϊατρικής και ΜΑ Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Μανώλης Μάκαρης εκλεγμένος στα ΔΣ του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ, του Ιατρικού Συλλόγου και του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έχει δώσει μάχες για την προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος Παλλήνης και στη συνέχεια ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» στην Καλαμάτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Δριμεία επίθεση σε Μητσοτάκη και αίτημα για πολιτική αλλαγή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για βαριά παραβίαση κράτους δικαίου και διαφθορά, ενώ τόνισε την ανάγκη για ποινικό έλεγχο κυβερνητικών προσώπων.
Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Αρβανίτης ρωτά την Κομισιόν για την προστασία της φέτας ΠΟΠ

Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης ζητά από την ΕΕ να διασφαλίσει την πλήρη προστασία της ΠΟΠ «Φέτας» σε όλες τις μελλοντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, ως αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη γραμμή».
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεση αποπομπή Λαζαρίδη ζητά από Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Μακάριου Λαζαρίδη από υφυπουργό, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο με προσλήψεις χωρίς τα αναγκαία προσόντα και αναξιοκρατία. Τονίζει πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για τέτοια περιστατικά εδώ και καιρό.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση παρέμβαση της ΕΕ για χριστιανούς στη Συρία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλαν την αύξηση της βίας κατά της χριστιανικής μειονότητας στη Συρία και ζήτησαν άμεσα μέτρα προστασίας από την ΕΕ, επισημαίνοντας πρόσφατες επιθέσεις σε ελληνορθόδοξους στη Suqaylabiyah.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα σε Μητσοτάκη για υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων και ειρήνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στον Λίβανο και καλεί τη διεθνή κοινότητα για διπλωματική λύση. Καλεί τον Πρωθυπουργό να προωθήσει την ειρήνη, αλλάζοντας στάση και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κομισιόν απαντά σε ερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών για το ναυάγιο Χίου

Ο Επίτροπος Μάγκνους Μπρούνερ τονίζει ότι η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα είναι ηθικό και νομικό καθήκον των κρατών, ενώ καλεί σε σεβασμό της μη επαναπροώθησης και ταχύ, νόμιμο συντονισμό στις διασώσεις, αναφερόμενος στο ναυάγιο στη Χίο.