ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:02
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Aχτσιόγλου: Αναγκαίο και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση χρεών

Αναφερόμενη στην ακρίβεια τόνισε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, στα μέσα του το εισόδημα τελειώνει. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση κόστους ζωής και εισοδήματος στην Ευρώπη».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αναγκαία και απολύτως εφαρμόσιμη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «MEGA». «Η ΕΕ επιτρέπει την ύπαρξη εξαναγκαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των χρεών φυσικών προσώπων. Εξαναγκαστικός μηχανισμός σημαίνει ότι η ρύθμιση που θα παράγεται από την πλατφόρμα θα δεσμεύει και την Τράπεζα και το fund.

Αν δεν την αποδεχτούν και πάνε για πλειστηριασμό αυτός θα είναι άκυρος. Επίσης, ο πολίτης θα έχει σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο», πρόσθεσε. Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «τα funds λειτουργούν ασύδοτα, σπίτια πλειστηριάζονται για οφειλές ελάχιστων χιλιάδων ευρώ και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ούτε μπορούν να βρουν κάποιον να επικοινωνήσουν. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη, διότι ψήφισε έναν πτωχευτικό κώδικα με τον οποίο πτωχεύουν όλοι και ρευστοποιούνται οι περιουσίες των πολιτών.

Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας. Ψήφισε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που «πούλησε» ως δεύτερη ευκαιρία και στην πραγματικότητα δεν δίνει καμία δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών, διότι δεν δεσμεύει ούτε τις Τράπεζες ούτε τα funds. Αυτή η κατάσταση, που έχει δομήσει η ΝΔ με τις επιλογές της, σαρώνει την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενη στην ακρίβεια τόνισε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, στα μέσα του το εισόδημα τελειώνει. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση κόστους ζωής και εισοδήματος στην Ευρώπη, ενώ κάποιες ελάχιστες εταιρείες σωρεύουν δισεκατομμύρια υπερκερδών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022 δεκατρείς εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις σημείωσαν ρεκόρ κερδοφορίας της τελευταίας 20ετίας».

Για την αγορά ενέργειας επισήμανε ότι «στη χώρα λειτουργούν καρτέλ, η κυβέρνηση όμως δεν παρενέβη ρυθμιστικά και άφησε αυτή την κατάσταση να εξελίσσεται. Η ΝΔ αφαιρεί από τους πολίτες εισόδημα διά του ΦΠΑ και τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας. Ο καταναλωτής πλήρωσε δύο φορές τις χρεώσεις της ενέργειας, κατευθείαν από την τσέπη του με τους λογαριασμούς και διά του ΦΠΑ για να επιδοτηθεί η αισχροκέρδεια».

Για τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει πως η αρχική διάταξη ήταν αλυσιτελής. Είχαμε προτείνει δύο εναλλακτικές διατάξεις για να αποκλειστεί το ναζιστικό μόρφωμα - εγκληματική οργάνωση. Η ΝΔ τις είχε απορρίψει και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης και επικίνδυνος ο ερασιτεχνισμός της. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ είναι ανίκανη να φέρει μία σοβαρή ρύθμιση ή τελικά δεν θέλει να φέρει μία ρύθμιση η οποία θα έχει αποτέλεσμα».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση κατά Βούλτεψη και ΝΔ για τα αγροτικά

Όσες επιθέσεις κι αν έκανε η Σοφία Βούλτεψη κατά του Χρήστου Γιαννούλη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ευρωομάδα της ΝΔ στήριξε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, την οποία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν, λόγω κινδύνων για αγρότες και περιβάλλον.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση κατά Βούλτεψη και ΝΔ για τα αγροτικά

Όσες επιθέσεις κι αν έκανε η Σοφία Βούλτεψη κατά του Χρήστου Γιαννούλη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ευρωομάδα της ΝΔ στήριξε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, την οποία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν, λόγω κινδύνων για αγρότες και περιβάλλον.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει τη διεύθυνση της «Αυγής»

Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει τη διεύθυνση της εφημερίδας «Αυγή», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι το κόμμα θα στηρίξει το δύσκολο έργο του.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση δείχνει αδιαλλαξία παρά τη στάση των αγροτών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαλλαξία, τονίζοντας ότι οι αγρότες δείχνουν καλή θέληση ανοίγοντας τα μπλόκα ενόψει των γιορτών και καλεί τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες.