ΓΔ: 2087.17 -1.09% Τζίρος: 253.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Oikonomou
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οικονόμου: Δεν έχει σχεδιαστεί η καταβολή έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και γενικότερα απέναντι σε φαινόμενα όπως οι καταλήψεις, κρατάει στάση η οποία δυναμιτίζει το κλίμα.

Για τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Μέσω της συχνότητας του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Οικονόμου είπε για το «Καλάθι του Πάσχα» και την ένταξη του αρνιού σε αυτό ότι «η κρίση διαρκεί ακόμη.

Οι πολίτες είδαν αποτελέσματα με το «Καλάθι του νοικοκυριού» και τα άλλα μέτρα. Κάθε χρόνο υπάρχει αυτή η συζήτηση για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, μπορεί φέτος να είναι αυξημένες οι τιμές, όμως σε σχέση με την περσινή πασχαλινή περίοδο, δεν υπήρχε η δυνατότητα του Market pass, μέσω του οποίου η οικογένεια έχει κέρδος μεγαλύτερο από την αύξηση των τιμών»

Συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τις οικογένειες και παράλληλα να υπάρχει καλή τιμή και για τους παραγωγούς, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακρίβεια, παρότι είχαν μια σειρά από μέτρα στήριξης πχ. για τις ζωοτροφές. Το «Καλάθι του νοικοκυριού» εδώ και 23 εβδομάδες, μας έδειξε ότι παρά τις αυξομειώσεις σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, μπορεί να έχει βασικά προϊόντα σε μια ασφαλή περιοχή, χωρίς ανατιμήσεις για μεγάλο διάστημα».

Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα σε ορισμένους πολίτες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «όλες οι πολιτικές ενίσχυσης της Κυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται. Δεν έχει σχεδιαστεί η καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα».

Σχολιάζοντας την δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους μπαχαλάκηδες και ότι θέλει νεκρό, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «σε αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα, που έχουμε πικρή εμπειρία από το παρελθόν και μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις, ιδίως εν μέσω προεκλογικής περιόδου, χρειάζεται προσοχή.

Διαχρονικά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δυσκολία να εκφράσουν μια κουβέντα υπέρ της Αστυνομίας. Οφείλουμε να έχουμε καθαρή τοποθέτηση που δεν μπορεί να είναι γενικές και αόριστες κουβέντες. Οφείλουμε καθαρά να τις καταδικάζουμε και όχι να βρίσκουμε άλλοθι ή να κάνουμε συμψηφισμούς με άλλα πεδία με δράσεις της Αστυνομίας».

Ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει εντολή να μην περνούν περιπολικά μπροστά από την ΑΣΟΕΕ», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει η παράνοια των καταλήψεων στα πανεπιστήμια.

Οι καταστάσεις γίνονται βάσει ενός συντονισμένου σχεδίου για το πώς θα αντιμετωπιστούν τέτοια ζητήματα. Κάποιοι ζητούν πιο άμεσα και ριζοσπαστική παρέμβαση, που όμως αν δεν γίνει συντονισμένα μπορεί να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις και από την άλλη «ρίχνεις λάδι στην φωτιά» με τον τρόπο σου, όταν δεν καταδικάζεις.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν είπε ότι θέλουν νεκρό, αλλά ότι η διαχείριση οδηγεί σε μια τέτοια κατεύθυνση. Για τις καταλήψεις, για τους μπαχαλάκηδες και τους αστυνομικούς ή τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρές», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη μετά το κυριακάτικο μήνυμα

Το σημερινό μήνυμα Μητσοτάκη αποδεικνύει κυνισμό κι αυταρχισμό, δηλώνοντας ότι κανείς Πάνος Ρούτσι δε θα διεκδικήσει το δίκιο του σε πλατεία-σύμβολο εξέγερσης και δημοκρατίας, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο της Άμυνας πλήττει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με εκπροσώπους στρατιωτικών συλλόγων, εκφράζοντας αντίθεση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας και στήριξη στις κινητοποιήσεις της 11ης Οκτωβρίου.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Αναγκαία η συλλογική δράση για δημοκρατία και δικαιοσύνη

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα πατάκια» του Στέλιου Παππά, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε τη σημασία της συλλογικής δράσης και ενός ισχυρού αριστερού κόμματος για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η ύπαιθρος ερημώνει από κυβερνητικές πολιτικές και καθυστερήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, από το Thessaly AgriBusiness Forum 2025, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και διαφθορά και παρουσίασε έξι άξονες στήριξης του αγροτικού κόσμου.