ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μάκης Βορίδης σε σύσκεψη
Ο Μάκης Βορίδης συμμετέχει σε κυβερνητική σύσκεψη με επίσημους και επιχειρηματίες.

Μ. Βορίδης: Έρχεται νομοθετική παρέμβαση για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι η πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις η αντισυστημική ψήφος.

Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να μην κατέλθει στις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημειώνοντας πως είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως» ενώ αποκάλυψε ότι η παρέμβαση  θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Αναλυτικά, ο κ. Βορίδης ανέφερε:

«Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή. Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως.

Το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. 'Αρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν.

Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Βολές κατά κυβέρνησης για προσωπικά δεδομένα και αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων, άσκησε κριτική στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Συζήτηση για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη δεύτερη Κυριακή

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βασικό σημείο την κατάργηση του δεύτερου γύρου εκλογών. Στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής, η μείωση συναλλαγών και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους εκλεγμένους.
Θεόδωρος Λιβάνιος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Νέο εκλογικό σύστημα με κίνητρο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι το νέο εκλογικό σύστημα δεν ευνοεί συγκεκριμένους υποψηφίους, αλλά ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών και νομιμοποιεί ουσιαστικά τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές, ακολουθώντας πρότυπα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Θεόδωρος Λιβάνιος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Ανοίγει σύντομα η πύλη υποψηφιοτήτων για απόδημους εκλογείς

Σε λίγες ημέρες ανοίγει η πύλη υποβολής υποψηφιοτήτων για εκλογείς του εξωτερικού, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και νέες μεθόδους πιστοποίησης, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για το κόστος της καμπάνιας επιστολικής ψήφου.
Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Η ψήφος εξ αποστάσεως ενώνει τους Έλληνες του εξωτερικού

Ο υφυπουργός Β. Σπανάκης υπογράμμισε στη Βουλή τη σημασία της επιστολικής ψήφου για Έλληνες του εξωτερικού, τονίζοντας το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές και την εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο.
Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος για απόδημους Έλληνες από τις επόμενες εθνικές εκλογές

Με πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για επιστολική ψήφο στους απόδημους, ισχύοντας από τις επόμενες εκλογές. Οι διατάξεις για εκλογική περιφέρεια Απόδημων δεν έλαβαν την απαιτούμενη πλειοψηφία και δεν θα εφαρμοστούν άμεσα.