ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μάκης Βορίδης σε σύσκεψη
Ο Μάκης Βορίδης συμμετέχει σε κυβερνητική σύσκεψη με επίσημους και επιχειρηματίες.

Μ. Βορίδης: Έρχεται νομοθετική παρέμβαση για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι η πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις η αντισυστημική ψήφος.

Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να μην κατέλθει στις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημειώνοντας πως είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως» ενώ αποκάλυψε ότι η παρέμβαση  θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Αναλυτικά, ο κ. Βορίδης ανέφερε:

«Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή. Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως.

Το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. 'Αρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν.

Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελ. Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας

Η Ελένη Καραγεωργοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη βουλευτής, επικαλούμενη πολιτικές διαφορές και την ανάγκη ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ομιλητής στο Delphi Forum
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσάφος: Πολεοδομικές παρατάσεις και ρυθμίσεις για σταθμούς αποθήκευσης

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Τσάφος, παρουσίασε τροπολογία με επείγουσες πολεοδομικές παρατάσεις για τη διευκόλυνση πολιτών, ενώ ρυθμίζονται και θέματα σταθμών αποθήκευσης και διορισμών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Εξετάζουμε αύξηση προκαταβολής για τους διευθυντές σχολείων

Ο Θ. Λιβάνιος δήλωσε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση της πάγιας προκαταβολής προς διευθυντές σχολείων για έκτακτες ανάγκες (1.000-3.000 ευρώ σήμερα), με πιθανή σύνδεση του ποσού με τον αριθμό μαθητών.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εσωτερικών: Ρυθμίσεις για δημόσιο τομέα, δήμους και κοινωνικούς φορείς

Στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, με διατάξεις για προσωπικό Δημοσίου, Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και δήμους. Καταργεί σχολικές επιτροπές, εντάσσει οφειλές προς δήμους στον εξωδικαστικό και μεταφέρει στο ΥΠΕΣ το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, με νέα Ειδική Γραμματεία.
Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στο Κόσοβο

Σε νέες εκλογές οδηγείται το Κόσοβο καθώς και η δεύτερη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης απέτυχε, με τον Γκλάουκ Κονιούφτσα να μην εξασφαλίζει πλειοψηφία στη βουλή. Η πρόεδρος Οσμάνι αναμένεται να προκηρύξει εκλογές σύντομα.