ΓΔ: 2591.68 -0.46% Τζίρος: 200.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:44:38
Φώτο: ΑΠΕ

Παπαγγελόπουλος: Προσπάθησαν να με εξοντώσουν αλλά απέτυχαν

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis» αναφέρει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Για προσπάθεια εξόντωσης του κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε για δύο πράξεις παράβασης καθήκοντος. «Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis» αναφέρει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά.

O ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν» τονίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη γραπτή δήλωση του.

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέρουν: «Η σημερινή απόφαση του ειδικού δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών  που ενοχλείται όταν ελέγχεται.

Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων για τις οποίες κάτ’ οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος. Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος στις δύο που κριθεί ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβλήθηκε  μόνον χρηματική ποινή». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ζητά δημοσίευση συμφωνίας για Μονή Σινά από ΥΠΕΞ

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η Συμφωνία που καλούνται να υπογράψουν οι μοναχοί της Μονής Σινά, ενώ κατέθεσε έγγραφο που διαψεύδει το ΥΠΕΞ σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στο αιγυπτιακό δικαστήριο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τροπολογίες για αμόλυβδη-Ηράκλειο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θετική ψήφο από ΝΔ και αρνητική από ΚΚΕ, Νίκη, Πλεύση. Έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία για διάφορα θέματα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουζμπεκιστάν: Ισόβια σε δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων

Στο Ουζμπεκιστάν, οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων κατά ανηλίκων κάτω των 14 ετών κινδυνεύουν πλέον με ισόβια κάθειρξη, μετά από σχετικό προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε με αφορμή σοκαριστική υπόθεση βιασμού 5χρονης.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς καταδίκασε τον εξτρεμισμό στη Bundestag

Ο καγκελάριος Μερτς ζήτησε μεγαλύτερη προσπάθεια κατά του εξτρεμισμού, επικρίνοντας AfD και Αριστερά για στρεβλή πραγματικότητα. Υπερασπίστηκε τη στήριξη στην Ουκρανία και προειδοποίησε για δίκαιη ευρωπαϊκή εμπορική πολιτική.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον Ράσελ Μπραντ «σεξουαλικό αρπακτικό» στη δίκη

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον Ράσελ Μπραντ «σεξουαλικό αρπακτικό» και «εκμεταλλευτή» στη δίκη του στο Λονδίνο, όπου κατηγορείται από έξι γυναίκες για βιασμούς και επιθέσεις μεταξύ 1999-2009. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.