ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Business Daily, Syriza
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Στο έλεος πλειστηριασμών οι δανειολήπτες με επιλογή της κυβέρνησης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου να επιτρέπει στους servicers να κάνουν πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds.

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου να επιτρέψει τους πλειστηριασμούς από funds και servicers η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. Σε δήλωσή της δηλώνει τα εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Άρειος Πάγος με κατά πλειοψηφία απόφασή του έκρινε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων να διενεργούν πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ήταν ούτως ή άλλως πλήρως απελευθερωμένοι με πολιτική επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με τη δικαστική αυτή απόφαση  -το σκεπτικό της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστό- στερούνται οι δανειολήπτες μίας δικονομικής δυνατότητας να παρεμποδίζουν υπό προϋποθέσεις την εκτέλεση πλειστηριασμού».

Παράλληλα επισημαίνει ότι: «Εξαρχής είχαμε τονίσει στην κυβέρνηση ότι το ζήτημα δεν αφορά μία δικονομικού τύπου διαφορά, αλλά ότι θα έπρεπε να έχει νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση επέμεινε στον πτωχευτικό της κώδικα με τον οποίο είχε καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμη και των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ άφησε εντελώς ανεξέλεγκτα τα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς, χωρίς καν υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης προς τον οφειλέτη.

Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία που σαρώνεται από εκτεταμένο κύμα πλειστηριασμών. Και σαν να μην έφτανε αυτό,  και οι μέχρι χθες ενήμεροι δανειολήπτες κινδυνεύουν πλέον με πλειστηριασμούς, καθώς με την έκρηξη των επιτοκίων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί ως ανέμελος παρατηρητής και εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου διαρροές.
Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου δεσμεύεται ότι θα νομοθετήσει τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και για ένα πλαίσιο πραγματικής δυνατότητας ρύθμισης των χρεών των πολιτών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη φασιστικής επίθεσης στα γραφεία στα Χανιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στα γραφεία του στα Χανιά και το εθνικιστικό υλικό κατά μεταναστών. Τονίζει πως η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό ενισχύει τον διχασμό, αντί για αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.
Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Το Σύνταγμα να προστατεύει τον πολίτη από κρατική αυθαιρεσία

Ο Θ. Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε τη σημασία του Συντάγματος για την προστασία του πολίτη από κρατική αυθαιρεσία, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος παρεμβαίνει πλέον πολυεπίπεδα. Εξέφρασε επιφυλάξεις για λεπτομερείς αλλαγές στο άρθρο 17.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πιερρακάκης παίζει με την αγωνία των δανειοληπτών του ν. Κατσέλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον υπ. Οικονομικών για ασάφεια στις δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, σημειώνοντας ότι αγνοεί την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών και ευνοεί τα funds.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «Πόσο Κάνει» επιβεβαιώνει, δεν λύνει, το πρόβλημα της ακρίβειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση πως αντί να μειώσει την ακρίβεια, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες με την εφαρμογή «Πόσο Κάνει», επισημαίνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι το «πόσο», αλλά το «γιατί» είναι τόσο υψηλές οι τιμές.