ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Rammos-Christos-ADAE
Φωτο: ΑΠΕ

ΑΔΑΕ: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Το αίτημα, που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπέβαλε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κ. Μπούρα, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Αρχή. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έστειλε ώστε σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να δρομολογηθεί η ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τα ευρήματα της Αρχής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής.

Το αίτημα, που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη»: Ζητάμε πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο υποκλοπών

Η «Νίκη» ζητά την απόδοση πολιτικών ευθυνών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη απέδειξε τη λειτουργία παράνομου μηχανισμού παρακολούθησης και ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση θέλει να κάνει τη Βουλή απέραντο δικαστήριο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ εμπιστεύονται πλήρως τη δικαιοσύνη και δεν σχολιάζουν αποφάσεις της, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ενώ δήλωσε πως έχουν ληφθεί μέτρα για αυστηρότερο νομικό πλαίσιο στις επισυνδέσεις.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών Βορίδη, Αυγενάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε πως η Εξεταστική ανέδειξε την ανάγκη διερεύνησης ευθυνών Βορίδη-Αυγενάκη, ενώ κατηγόρησε το Μαξίμου για έλλειψη λογοδοσίας και διαφάνειας. Όλα τα κόμματα εκτός Πλεύσης έχουν καταθέσει πορίσματα.
Περιπολικό Εθνικής Αστυνομίας Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Παραίτηση υπαρχηγού αστυνομίας μετά από καταγγελία για βιασμό

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε τις επικρίσεις για συγκάλυψη υπόθεσης φερόμενου βιασμού, με κατηγορούμενο τον υπαρχηγό της εθνικής αστυνομίας, ο οποίος παραιτήθηκε. Η υπόθεση εκδηλώθηκε εν μέσω έρευνας για διαφθορά.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση καλεί τα θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Η Μοντ Μπρεζόν κάλεσε τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα στην υπόθεση Έπστιν να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, μετά την αποκάλυψη ονόματος Γάλλου διπλωμάτη, τονίζοντας ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Ευάγγελος Βενιζέλος εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κοινωνία ζητά ριζικές αλλαγές στο άρθρο 86 του Συντάγματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνει την κυβέρνηση για συγκάλυψη ευθυνών σε ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, και σχολιάζει ότι η ΝΔ έχασε το 2019 την ευκαιρία να αλλάξει το άρθρο 86, παρά την κοινωνική απαίτηση για διαφάνεια και λογοδοσία.