ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ελλάδας
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Οι εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή μετά τον Απρίλιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι διπλή λόγω της απλής αναλογικής.

Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της 4ετίας και οποιαδήποτε στιγμή μετά τον Απρίλιο, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων λόγω της απλής αναλογικής», ενώ σε ό,τι αφορά το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές και αν υπάρχει κίνδυνος για μια επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι. Η χώρα ωστόσο είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση».

Για το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και αν θα ζητηθεί επ' αυτού συναίνεση των κομμάτων δήλωσε: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε». Με αφορμή το ότι η Societe General βλέπει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου, και για το αν μπορεί ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε: «Μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, η χώρα είχε μόνο αναβαθμίσεις».

Επιπλέον για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα σε μια προγραμματική βάση με αφορμή δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη σημείωσε: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η ΝΔ έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία». Ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο».

Για το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα και αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ως τον Απρίλιο δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων. «Θα είναι επιτυχία της χώρας η επιστροφή τους. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για τα Γλυπτά. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα μπροστά σε αυτό το θετικό ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δυο περιπτώσεις, της βουλευτού 'Αννας Ευθυμίου και του Ανδρέα Κουτσούπη και για το αν επανέρχεται το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος στην ατζέντα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πει τι έκανε στις περιπτώσεις υπουργών του, όπως οι κκ. Γεροβασίλη και Φλαμπουράρης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης νοιάζεται μόνο για ψήφους, όχι για την κοινωνία

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης αποτυχιών με επιθέσεις στην αντιπολίτευση. Τονίζει ότι δεν προστατεύει την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για τις εκλογές.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η αυτοδυναμία παραμένει στόχος της ΝΔ στις εκλογές

Ο Π. Μαρινάκης υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική, αναγνώρισε τις πιέσεις στα νοικοκυριά και διέψευσε σύνδεση της αποχώρησης Γκιλφόιλ με τα ενεργειακά έργα, τονίζοντας πως η συνεργασία με ΗΠΑ παραμένει υψηλή και τα πρόσωπα δεν επηρεάζουν τα έργα.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Οι επιλογές σας ωφελούν τους ισχυρούς, δυσκολεύουν τους πολλούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για περιφρόνηση κοινωνικών ζητημάτων και υποστήριξε ότι οι πολιτικές της δυσκολεύουν τους πολλούς. Διαφώνησε με την πρόταση Μητσοτάκη για τη στέγαση, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη.
Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πρόεδρος στο Κόσοβο: Οικονομολόγος εκλέγεται, χωρίς πρόωρες εκλογές

Η οικονομολόγος Τζαστίνα Σιρόκα Πούλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Κοσόβου, αποτρέποντας πρόωρες εκλογές. Συγκέντρωσε 81 ψήφους στο 120μελές κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Διάγγελμα Σάντσεθ σήμερα εν μέσω φημών για πρόωρες εκλογές

Ο Πέδρο Σάντσεθ θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα στις 09:00 (τοπική), μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο μέτρων κατά της στεγαστικής κρίσης και φήμες για πρόωρες εκλογές, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Διαδηλώσεις μετά το «όχι» στα μέτρα για το στεγαστικό

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε ισπανικές πόλεις για το στεγαστικό, μετά την απόρριψη κυβερνητικών μέτρων. Στη Μαδρίτη, πορείες και συγκέντρωση ακτιβιστών έδωσαν μήνυμα λαϊκής κινητοποίησης και ζήτησαν γενική απεργία.