ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
katrinis
Φωτο: ΚΙΝΑΛ

Κατρίνης για μετεκλογικά σενάρια: Πρωτίστως να μιλήσει ο ελληνικός λαός

Σε συνέντευξη του στον Real fm δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει, διαχρονικά, τα διαπιστευτήριά του σε ό,τι αφορά τις έννοιες της πολιτικής ευθύνης και της σοβαρότητας».

«Κάποιοι βιάζονται να φτιάξουν σενάρια πιθανών μετεκλογικών σχηματισμών και συνεργασιών, με βάση τις δημοσκοπήσεις ή τις επιθυμίες τους πρωτίστως, ωστόσο, θα πρέπει να μιλήσει δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός»: το μήνυμα αυτό, έστειλε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Real FM, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ξεκινώντας όμως από το θέμα του πολιτιστικού θησαυρού της Ακρόπολης, ο Μ. Κατρίνης υπενθύμισε πως «το ΠΑΣΟΚ με την Μελίνα Μερκούρη είχαν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην φυσική τους τοποθεσία, σε πλήρη συμφωνία με ένα καθολικό αίτημα του ελληνισμού. Σήμερα και παρά τα όσα γράφονται, η διαδικασία και οι όροι «δανεισμού» των μαρμάρων είναι ακόμη θολή.

Θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο, όπως και μία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, ιδίως από τη στιγμή που το κλίμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται θετικά και στην Μεγάλη Βρετανία».

Κληθείς να σχολιάσει, στη συνέχεια, τις αποχωρήσεις ορισμένων υποψηφιοτήτων από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος εξήγησε ότι «το πλήθος των υποψηφιοτήτων και η διαχείρισή τους αποτελούν έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» για ένα κόμμα, από τη στιγμή ιδίως που στο ΠΑΣΟΚ είχαμε να δούμε τέτοια φαινόμενα πολλά χρόνια.

Είναι λογικό να μην εκπληρώνονται όλες οι προσδοκίες των στελεχών και να υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες απογοητεύσεις και πικρίες, κάτι βέβαια που είναι αναμενόμενο ορισμένες φορές σε μία προεκλογική περίοδο».

Για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών ο Μ. Κατρίνης αντέτεινε ότι «κάποιοι βιάζονται να φτιάξουν σενάρια πιθανών μετεκλογικών σχηματισμών και συνεργασιών, με βάση τις δημοσκοπήσεις ή τις επιθυμίες τους πρωτίστως, ωστόσο, θα πρέπει να μιλήσει δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει, διαχρονικά, τα διαπιστευτήριά του σε ό,τι αφορά τις έννοιες της πολιτικής ευθύνης και της σοβαρότητας. Η πολιτική σταθερότητα και η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ακόμη και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, επιβάλει σε αυτούς τους οποίους την επικαλούνται, να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να στηρίξουν οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι πολίτες, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και ηγεμονισμούς».

Και, στο «δια ταύτα», «το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με τις απαιτήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένα πρόσωπα στη θέση του πρωθυπουργού. Το πρόγραμμά μας έχει σαφείς κόκκινες γραμμές τόσο από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι μνήμες της οποίας εξακολουθούν και σήμερα να παραμένουν νωπές», κατέληξε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να απομακρυνθεί ο κ. Μπεκίρης από διευθυντής στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την απομάκρυνση του κ. Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, μετά τα δημοσιεύματα για έλλειψη ΦΕΚ διορισμού και πιθανή απουσία πτυχίου, τονίζοντας πως δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση.
ΕΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης στηρίζει τη θέση του στελέχους του;

Η ΕΛΑΣ, σχολιάζοντας δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε υπερήφανη για τη συγκυβέρνηση με ΝΔ, καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει αν συμμερίζεται αυτή τη θέση και αν προτίθεται να επαναλάβει παρόμοια συνεργασία.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρωμένη πρόταση ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικό χρέος με λύσεις για δανειολήπτες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ιδιωτικό χρέος, κάνοντας λόγο για δίκαιες λύσεις και κοινωνική δικαιοσύνη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και ζήτησε κοινωνικά ευαίσθητη οικονομική πολιτική.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα κοινωνικά προβλήματα, υπάρχει λύση με εμάς

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Οι επιλογές σας ωφελούν τους ισχυρούς, δυσκολεύουν τους πολλούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για περιφρόνηση κοινωνικών ζητημάτων και υποστήριξε ότι οι πολιτικές της δυσκολεύουν τους πολλούς. Διαφώνησε με την πρόταση Μητσοτάκη για τη στέγαση, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη.
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παπανδρέου για την ενεργοποίηση του Achaia Pass στην Πάτρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρενέβη στη Βουλή ζητώντας άμεσα μέτρα για το Achaia Pass, στηλιτεύοντας τις καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τώρα την έγκριση και ενεργοποίησή του, με τον Παπανδρέου να τονίζει την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης.