ΓΔ: 2045.81 -0.54% Τζίρος: 253.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
zerbas, thessaloniki
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε με σύμβουλο του προέδρου Μακρόν

Ο Λόρενς Γιάνοβιτς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη, την ευχάριστη ατμόσφαιρά της, το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και τη διεθνώς αναγνωρισμένη γαστρονομική της παράδοση.

Τις θετικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης μέχρι το 2030 εντόπισε ο Λόρενς Γιάνοβιτς, σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για θέματα κλιματικής αλλαγής και συντονιστής του One Planet Sovereign Wealth Funds Network, κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη, την ευχάριστη ατμόσφαιρά της, το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, τη διεθνώς αναγνωρισμένη γαστρονομική της παράδοση και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις δράσεις στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, της κλιματική ουδετερότητας και της ενεργειακής αναβάθμισης. Ο Λόρενς Γιάνοβιτς τόνισε πως είναι απαραίτητη η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Προχωράμε δυναμικά στην αντικατάσταση του δημόσιου φωτισμού που θα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 75%, στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικά κτίρια και προμηθευόμαστε ηλεκτρικά οχήματα σε μια πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρίες για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπόσιο UNESCO–ΑΠΘ για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Το Κέντρο UNESCO C2C του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει το συμπόσιο «Νερό και Βιωσιμότητα» για τα 50 χρόνια του Διακυβερνητικού Υδρολογικού Προγράμματος (IHP) της UNESCO.
Λεωφορείο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΣΕΘ: Επαναφορά διαδρομών και στάσεων στις γραμμές 81 και 90 στα Κουφάλια

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ανακοίνωσε την επαναφορά των γραμμών 81 και 90 μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και την επαναλειτουργία στάσεων σε Κουφάλια και Χαλκηδόνα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της φονικής επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης

Σε ισόβια και επιπλέον 26 χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης το 2020, για ανθρωποκτονία, απόπειρα δολοφονίας και οπλοχρησία. Το δικαστήριο απέρριψε ότι έδρασε εν βρασμώ, ενώ οι νομικοί των θυμάτων δήλωσαν ικανοποιημένοι.
Επενδύσεις επιχείρησης κέρδη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΠΑ: 4,62 εκατ. για 76 επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας στην Κ Μακεδονία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει 76 επιχειρήσεις Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με 4,62 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και την επιχειρηματικότητα.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Μουσική και Κινηματογράφος»: δύο βραδιές στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ

Δύο βραδιές αφιερωμένες στη μαγική σύνδεση μουσικής και εικόνας διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, με εισηγητή τον καθηγητή Γιάννη Μουρέλο και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Πανοραμική άποψη Κιλκίς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύζωνοι: Εντοπίστηκαν δέκα Κινέζοι μετανάστες σε φορτηγό, σύλληψη Σέρβου

Σε φορτηγό που κινούνταν μέσω Ευζώνων Κιλκίς, εντοπίστηκαν δέκα Κινέζοι μετανάστες, κρυμμένοι πίσω από παλέτες. Ο 47χρονος Σέρβος διακινητής συνελήφθη από αστυνομικούς και τελωνειακούς κατά τον έλεγχο.