ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνεχείς ανατιμήσεις ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των πολιτών

Για εντελώς λανθασμένη πολιτική κατηγορούν, με ανακοίνωσή τους, την κυβέρνηση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης.

«Για ακόμη έναν μήνα ο υψηλός πληθωρισμός και η σαρωτική ακρίβεια ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, ιδιαίτερα των οικονομικά πιο αδύναμων», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης.

«Τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός ανήλθε στο 8,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα που ήταν ήδη στο 4,8%. Οι αυξήσεις των τιμών είναι συνεχείς και πολύ μεγάλες, όπως μαρτυρά και ο μέσος δείκτης δωδεκαμήνου του πληθωρισμού που αυξήθηκε κατά 9,5%», επισημαίνουν, προσθέτοντας πως «η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης, που απορροφούν σχεδόν το σύνολο του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων». «Όπως για παράδειγμα στα τρόφιμα που σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 20%, αλλά και στα καύσιμα ή την ενέργεια που οι αυξήσεις είναι διπλάσιες και τριπλάσιες του γενικού δείκτη», αναφέρουν.

«Οι μήνες διαδέχονται ο ένας τον άλλον με τις τιμές να αυξάνονται αδιαλείπτως, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να συρρικνώνεται διαρκώς, τα νοικοκυριά να συμπιέζουν ολοένα και περισσότερο ανελαστικές στην πραγματικότητα δαπάνες τους, και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική», σημειώνουν οι Ε. Αχτσιόγλου και Αλ. Χαρίτσης και καταλήγουν:

«Μια πολιτική που μας φέρνει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στις τιμές στην ενέργεια και στις τελευταίες στην αγοραστική δύναμη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για πολιτική επιλογή. Γι' αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη διέξοδος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λαζαρίδης «διαστρέβλωσε» Αραχωβίτη στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο εισηγητής ΝΔ Μ. Λαζαρίδης διαστρέβλωσε το «Συμφωνώ» του Στ. Αραχωβίτη για να δείξει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Παραπέμπουν στα πρακτικά 14/1, όπου ο Αραχωβίτης είπε ότι υπέγραψε «σε εφαρμογή της 873 ΚΥΑ» και «δεν ξέρω τι υπέγραψε ο κ. Βορίδης».
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αραχωβίτης στην εξεταστική: «Εκτόξευση» στο εθνικό απόθεμα μετά το 2019

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ανέφερε στην Εξεταστική ότι μετά το 2019 υπήρξε σημαντική αύξηση στη διανομή του εθνικού αποθέματος, κυρίως στην ΠΕ1. Υπογράμμισε επίσης την επιτυχία της περιόδου του στις πληρωμές και τη διασφάλιση των επιδοτήσεων.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Η κυβέρνηση ευθύνεται για αδιέξοδο στον διάλογο με αγρότες

Η Νατάσα Γκαρά, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε στο Meganews πως η κυβέρνηση ευθύνεται για το αδιέξοδο στον διάλογο με τους αγρότες, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο.