ΓΔ: 2019.26 -0.69% Τζίρος: 265.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις προοπτικές της οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ενημερώσουν σχετικά με την κατάσταση και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού 2023.

Συνεδριάζει σήμερα, στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

  • Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την κατάσταση και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού 2023
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη του νομοσχεδίου για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Λήψη μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/23, σχετικά με το πλαίσιο για την ανάκαμψη και την εξυγίανση κεντρικών αντισυμβαλλομένων, γ) Λήψη μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1238 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη θέσπιση πανευρωπαϊκού ατομικού συνταξιοδοτικού προϊόντος,
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ως προς τις υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τον Συνήγορο του Πολίτη
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ψυχική υγεία. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, «ήρεμα νερά» αλλά επαγρύπνηση με Τουρκία

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για Γάζα, Τουρκία, ακρίβεια, μετανάστευση και πολιτικό σκηνικό, αποκλείοντας πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική επανεκκίνηση μετά τη ΔΕΘ και οι νέες προκλήσεις για το ΧΑ

Θετική η αποτίμηση των εξαγγελιών Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αλλά με το χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα. Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό και η επόμενη ημέρα για την οικονομία και το Χρηματιστήριο.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το θέμα ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαρχονικό, θα το λύσουμε εμείς

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Σαμαρά λόγω προσωπικής απώλειας και τόνισε πως η παράταξή του παραμένει ενωμένη, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ευημερία για τη χώρα, ενώ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε πως είναι διαχρονικό θέμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΝΕΟ: Το φορολογικό «στοίχημα» Μητσοτάκη για πολιτική επανεκκίνηση

Η ΤΕΝΕΟ σχολιάζει ότι οι φοροελαφρύνσεις Μητσοτάκη με επίκεντρο οικογένειες, νέους και συνταξιούχους στοχεύουν στην ανάκτηση πολιτικής επιρροής και την ανάσχεση της δημοσκοπικής πτώσης της κυβέρνησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο εθνικός σχεδιασμός μας δεν εξαρτάται από την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι του κ. Τσίπρα.