ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
xardalias-politiki prostasia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνέχεια συναντήσεων και επαφών του Νίκου Χαρδαλιά στην Αυστραλία

Ο υφυπουργός παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που τελέσθηκαν στον αρχιεπισκοπικό ναό του Αγίου Ευσταθίου στη Μελβούρνη.

Συνεχίζοντας τις επαφές του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε σήμερα με τον επίσκοπο Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακό και τους Ελληνο-Αυστραλούς πολιτειακούς βουλευτές N. Staikos & L. Tarlamis και επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο και το ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του με τον επίσκοπο Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακό, στην έδρα της Επισκοπής, στον αρχιεπισκοπικό ναό του Αγίου Ευσταθίου, στη Μελβούρνη, συζητήθηκαν ζητήματα και ανάγκες της Επισκοπής και η πολυεπίπεδη προσφορά της μέσω των ιεραποστολικών, ανθρωπιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το έργο της Επισκοπής και τις καταβαλλόμενες προσπάθειες πλαισιωμένες πάντα με αισθήματα φιλελληνισμού και αγάπης για το ελληνικό Έθνος και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Προηγουμένως ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που τελέσθηκαν στον αρχιεπισκοπικό ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του επισκόπου Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακού. Ακολούθως ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης και περιηγήθηκε στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται εκθέματα που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και αναδεικνύουν την ελληνική ιστορία. Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής της Greek Media Group (ραδιοφωνικός Σταθμός «3XY-Radio Hellas» και εφημερίδα «Τα Νέα») Σπύρος Αλατσάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, όπου συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο, Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τους Ελληνο-Αυστραλούς πολιτειακούς βουλευτές της Βικτώρια Nick Staikos (και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της Βικτώρια αρμόδιο για τους τομείς της παιδείας, της υγειονομικής περίθαλψης και των μεταφορών) και Lee Tarlamis. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και της Διασποράς.

Ο κ. Χαρδαλίας συνεχάρη τα στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας για τον εξαιρετικό τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Επίσης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με επιφανείς επιχειρηματίες της ελληνικής Διασποράς στη Μελβούρνη. Σε μία παραγωγική συζήτηση αντάλλαξε απόψεις για θέματα συνεργασίας και επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, η οποία, παρά τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες κρίσεις, αναπτύσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ. Τέλος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παραχώρησε συνεντεύξεις στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, και συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό «3XY-Radio Hellas» και στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Έλληνας γενικός πρόξενος, Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δημόσια ακρόαση για επίθεση στην Μπόνταϊ και αντισημιτισμό

Ξεκίνησε σήμερα η δημόσια ακρόαση για την αιματηρή επίθεση στο Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο εθνικής έρευνας για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό, με μάρτυρες να καταθέτουν εμπειρίες. Η επίθεση είχε 15 νεκρούς κατά τη γιορτή Χανουκά.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Συναγερμός για τον εφοδιασμό μετά το μπλόκο στο Χορμούζ

Η Ιαπωνή πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι τόνισε τις σοβαρές επιπτώσεις στην Ασία-Ειρηνικό από τον αποκλεισμό του Χορμούζ λόγω του πολέμου κατά του Ιράν και δήλωσε πως Ιαπωνία και Αυστραλία θα δράσουν άμεσα για την ενεργειακή τους ασφάλεια.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συγκρούσεις έξω από νοσοκομείο για υπόθεση δολοφονίας 5χρονης

Συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από νοσοκομείο στο Άλις Σπρινγκς, όπου νοσηλεύεται άνδρας ύποπτος για τη δολοφονία 5χρονης. Ο 47χρονος προηγήθηκε λιντσαρίστηκε από κατοίκους προτού συλληφθεί, ανέφερε η αστυνομία.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Βρέθηκε πτώμα που ανήκει σε πεντάχρονο κορίτσι αυτοχθόνων

Η αστυνομία στην Αυστραλία ανακάλυψε πτώμα που πιστεύεται πως ανήκει στην 5χρονη αυτόχθονη Κουμαντζάγι Λιτλ Μπέιμπι, που αγνοείτο από το Σάββατο. Οι αρχές αναζητούν τον φερόμενο ως δολοφόνο της.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δεν άλλαξε σημαντικά η χρήση social media από εφήβους μετά την απαγόρευση

Σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα, δεν σημειώθηκε αξιόλογη μείωση στη χρήση social media από τους εφήβους στην Αυστραλία, έναν μήνα μετά την απαγόρευση, με Instagram και TikTok να παραμένουν στην κορυφή των εφαρμογών.