ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:28
Katrinis
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη Βουλή ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

O επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, απευθύνθηκε στη ομιλία του πριν από λίγη ώρα στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάλεσε να απαντήσει: Αν αποτελεί ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, γιατί παρακολουθείτο και ποιός έδωσε την εντολή. 

«Καλέσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον γνωριστείτε, αφού όμως πρώτα τον παρακολουθούσατε, αλλά δεν μπαίνει σε παζάρια ούτε είναι βολικός εταίρος μαζί σας ούτε με τον κ. Τσίπρα που τώρα εμφανίζεται τιμητής», ανέφερε ο κ. Κατρίνης .

«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δε διαθέτει αξιοπιστία. Έχει θέσει την πολιτική του επιβίωση πάνω από τη χώρα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Συνιστά πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το 2022 αναβιώνει η περίοδος 1990-1993 και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιοί άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται. «Ποιους άλλους παρακολουθούσε ή παρακολουθεί η ΕΥΠ επί των ημερών σας; Δεν ξέρετε; Δε ρωτήσατε να μάθετε; Δεν σας ενδιαφέρει; Κύριε Μητσοτάκη, το ζήτημα δεν είναι να δικαιολογείστε λέγοντας ότι δεν ξέρατε. Το ζήτημα είναι ποιοί σας πιστεύουν. Γιατί ακόμα και στελέχη της παράταξης σας, δεν σας πιστεύουν» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

«Σας καλώ να πείτε ξεκάθαρα τον λόγο εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε και για τον οποίο παρακολουθούσατε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή προφανώς δεν θα το κάνετε γιατί δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος, καταφεύγετε σε επιχειρήματα του επιπέδου να έρθει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να του κάνετε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση. Στα κρυφά δηλαδή και στο αυτί. Ε, λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει. Και σας προκαλεί να πείτε δημόσια ό,τι έχετε να πείτε», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Έβαλε κατά του πρωθυπουργού ζητώντας να πει την αλήθεια και να απαντήσει στο ερώτημα; Ποιοι άλλοι πολιτικοί μπορεί να παρακολουθούνται. «Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ είναι χτύπημα στη Δημοκρατία», τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Επικαλέστηκε τον Αναστάσιο Πεπονή ο οποίος στην αγόρευση του για την υπόθεση των υποκλοπών , το 1993, είχε πει πως «η ΝΔ ενσωμάτωσε το παρακράτος στο κράτος».

Επίσης ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για το «όποιος ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι όποιος ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. «Ψηφίζει να φύγουν και η δύο. Συνεχίζουμε με την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης  ασκώντας έντονη κριτική και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. « Είναι μακριά από εμάς η καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη κι επιμένει στον κομματικό έλεγχο των Θεσμών. 'Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου, με τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες. Απέναντι στο επιτελικό παρακράτος που αναδύθηκε με αυτές τις νοσηρές πρακτικές. Απέναντι στις αντιθεσμικές πρακτικές που βιώσαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδωσε δείγματα ακραίου καθεστωτισμού, με προσπάθεια ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατική λειτουργία» ανέφερε και υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός. Είναι εγγυητής  της δημοκρατικής νομιμότητας, μακριά  από ευκαιριακές προσκλήσεις για Μέτωπα που πλάθουν ορισμένοι στο μυαλό τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μιλήσατε λίγο για το Σύνταγμα για να κρύψετε επιχειρήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει τη συζήτηση για το Σύνταγμα και τον κατηγόρησε για φτωχά επιχειρήματα, ενώ τόνισε πως η ΝΔ διεκδικεί καθαρή εντολή για τις συνταγματικές αλλαγές.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ χωρίς εκτροπή στην αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης με πολλαπλές εκτροπές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με έντονο ύφος στην κριτική του πρωθυπουργού για την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θεσμικές εκτροπές και κάνοντας αναφορά στα «χρυσά σπιτάκια».
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ώρα να ψηφίσουμε αναθεώρηση για ουσιαστική συναίνεση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ασέβεια στο Σύνταγμα και επιθέσεις σε ανεξάρτητες Αρχές στη Βουλή, απαντώντας αιχμηρά στα περί συγγνώμης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απόδειξη αναγέννησης του πολιτικού συστήματος στους πολίτες

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Σύνταγμα του 1975 πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, αναφέροντας ως παράδειγμα την άρση απαγόρευσης για μη κρατικά πανεπιστήμια και θέτοντας θέμα κανόνων στα δημοψηφίσματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε νέο Σύνταγμα προσαρμοσμένο στην εποχή μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Βουλή τη σημασία νέου Συντάγματος που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, συνδέοντάς το με τα 52 χρόνια Δημοκρατίας. Απευθύνθηκε σε κόμματα που αρνούνται να παραστούν στη δεξίωση του ΠτΔ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βλάχος: Ερώτηση σε πρωθυπουργό και ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση

Ο βουλευτής Γ. Βλάχος κατέθεσε νέα ερώτηση για το σύστημα ανακύκλωσης, τονίζοντας πως προηγούμενες ερωτήσεις του έμειναν αναπάντητες, και ζητά ενημέρωση της Βουλής για τη διαχείριση και τους δημόσιους πόρους στον τομέα.