ΓΔ: 2019.26 -0.69% Τζίρος: 265.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Κυρ. Μητσοτάκης: Κανένα ζήτημα δεν ετέθη από την Τουρκία εις βάρος μας

Το ΝΑΤΟ ενισχύει πολύ σημαντικά την ανατολική πτέρυγα του, για να μπορέσει να προβάλει αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας, σε βάρος χωρών μελών της Συμμαχίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στις συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ανάφερε ότι «σε καμία από πολλές συζητήσεις που είχαμε κάτι διάρκεια της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ετέθη από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα που να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδας».

«Αυτό νομίζω κάτι λέει, κατά πόσο τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να σταθούν σε ένα διεθνές περιβάλλον όπως αυτό του ΝΑΤΟ ή αν τελικά είναι μία επιχειρηματολογία η οποία σκοπεύει περισσότερο στην εσωτερική κοινή γνώμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΝΑΤΟ ενισχύει πολύ σημαντικά την ανατολική πτέρυγα του, για να μπορέσει να προβάλει αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας, σε βάρος χωρών μελών της Συμμαχίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Η Σύνοδος Κορυφής είναι πολύ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας για το μέλλον του ΝΑΤΟ, καθώς διευθετήθηκε το καινούργιο Στρατηγικό Δόγμα, το οποίο επικαιροποιεί τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δεκαετία. Προφανώς και στρατηγικός αντίπαλος της Συμμαχίας, σε αυτή τη συγκυρία, είναι η Ρωσία και για αυτό και προχωρούμε ως Συμμαχία σε μία σημαντική ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας απέναντι σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη μεταξύ τους συνάντηση, για αποφυγή των εντάσεων στο Αιγαίο, αλλά και στη Συρία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εκτιμά ότι ο κ. Ερντογάν θα ακολουθήσει την παραίνεση του Προέδρου των ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Είδα και εγώ το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνάντησή του Προέδρου Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Νομίζω ήταν ένα πολύ σαφές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά και στη Συρία. Μια ευθεία παραίνεση προς την Τουρκία να επιστρέψει το τραπέζι του διαλόγου και να αποφύγει την ακραία ρητορική την οποία έχουμε, δυστυχώς, υποστεί τους τελευταίους μήνες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, «ήρεμα νερά» αλλά επαγρύπνηση με Τουρκία

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για Γάζα, Τουρκία, ακρίβεια, μετανάστευση και πολιτικό σκηνικό, αποκλείοντας πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική επανεκκίνηση μετά τη ΔΕΘ και οι νέες προκλήσεις για το ΧΑ

Θετική η αποτίμηση των εξαγγελιών Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αλλά με το χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα. Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό και η επόμενη ημέρα για την οικονομία και το Χρηματιστήριο.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το θέμα ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαρχονικό, θα το λύσουμε εμείς

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Σαμαρά λόγω προσωπικής απώλειας και τόνισε πως η παράταξή του παραμένει ενωμένη, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ευημερία για τη χώρα, ενώ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε πως είναι διαχρονικό θέμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΝΕΟ: Το φορολογικό «στοίχημα» Μητσοτάκη για πολιτική επανεκκίνηση

Η ΤΕΝΕΟ σχολιάζει ότι οι φοροελαφρύνσεις Μητσοτάκη με επίκεντρο οικογένειες, νέους και συνταξιούχους στοχεύουν στην ανάκτηση πολιτικής επιρροής και την ανάσχεση της δημοσκοπικής πτώσης της κυβέρνησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο εθνικός σχεδιασμός μας δεν εξαρτάται από την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι του κ. Τσίπρα.