ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:42:14
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια δηλώσεων ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, με φόντο εθνικά σύμβολα.

Στις 7 Απριλίου η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Η ημερομηνία της ομιλίας του κ. Ζελένσκι οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σουτένκο Σεργίι.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, προσδιορίστηκε η ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ημερομηνία της ομιλίας του κ. Ζελένσκι οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σουτένκο Σεργίι.

Μετά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ημέρα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Ζελένσκι συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Μετά τη συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε ανάρτηση στο twitter.  Στην οποία έγραψε ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Μιλήσαμε για την ανθρωπιστική κατάσταση στις αποκλεισμένες πόλεις και τον ευχαρίστησα για την βοήθεια της χώρας του» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προτείνουν: Παραχώρηση Ντονμπάς της Ουκρανίας στη Ρωσία

Η αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου προβλέπει αναγνώριση της Κριμαίας, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ως de facto ρωσικών, μοίρασμα Χερσώνας-Ζαπορίζιας, μείωση ουκρανικού στρατού και απαγόρευση στρατευμάτων NATO στην Ουκρανία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στη Ζαπορίζια Ουκρανίας

Ρωσικός βομβαρδισμός στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και την ουκρανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε καταστήματα και όχημα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια: Πέντε νεκροί στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πέντε νεκροί και τρεις τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια ανέφερε ο περιφερειάρχης Φιόντοροφ. Καταστράφηκαν σπίτια και καταστήματα, ενώ οι αρχές και η Πυροσβεστική έσπευσαν για βοήθεια.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε αξιοπρεπή ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε μια «αξιοπρεπή» ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Στρατού, τονίζοντας ότι πρέπει να διασφαλιστούν η ανεξαρτησία, η κυριαρχία και η αξιοπρέπεια της χώρας του.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Υπό ρωσικό έλεγχο η Κουπιάνσκ, ενημερώθηκε ο Πούτιν από Γκεράσιμοφ

Ο Πούτιν ενημερώθηκε από στρατιωτική ηγεσία για την κατάσταση στην Ουκρανία. Η πόλη Κουπιάνσκ, σύμφωνα με τον στρατηγό Γκεράσιμοφ, είναι υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο, ενώ η Μόσχα ελέγχει το 80% της Βοβτσάνσκ.