ΓΔ: 2329.34 -0.68% Τζίρος: 90.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:42
thanou
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

B. Θάνου: Αναμάσημα συκοφαντιών για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.

Ανακοίνωση για τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, εξέδωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Θάνου, η οποία είχε διατελέσει κατά το παρελθόν και υπηρεσιακή πρωθυπουργός καθώς και συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που «όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά» κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες εμπλέκοντας το όνομά της σε υπόθεση διαφθοράς.

Μάλιστα, η κυρία Θάνου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της «εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της «οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Θάνου αναφέρει:

Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξι (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κρίσιμες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ

Το Α1 Τμήμα του Ανώτατου Δικαστήριο κρίνει σήμερα αν θα συνεχίσουν την εκλογική τους πορεία τα κόμματα Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου. Η βελτιωμένη εικόνα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και οι διαρροές ψηφοφόρων.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Καιρίδη για τη Χίο παραδέχονται κυβερνητική αποτυχία, καταρρίπτοντας το αφήγημα περί σωστής διαχείρισης. Κάνει λόγο για υποκρισία της ΝΔ ακόμη και στα ζητήματα προστασίας ζωής.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Όχι σε άρση μονιμότητας και «δημοσιονομικό κόφτη» στο Σύνταγμα

Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδιώκει συνταγματική αναθεώρηση για να δημιουργήσει μικρό μπλε κράτος και να ευνοήσει εργολάβους και κομματικούς, ενώ προειδοποίησε ότι το “φρένο χρέους” αφήνει τη χώρα ευάλωτη.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η ΝΔ τιμωρεί οδηγούς ταξί για χάρη μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»

Συνάντηση Σ. Φάμελλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) με το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ερμής». Κατηγορεί τη ΝΔ για πολιτικές υπέρ μεγάλων εταιρειών και δηλώνει στήριξη στις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κατάθεση Καρασμάνη διαφώτισε το σκάνδαλο αγροτικών ενισχύσεων

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Καρασμάνης στην Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε ότι η «τεχνική λύση» για τους βοσκοτόπους ήταν μεταβατική και θα έπαυε με τα σχέδια βόσκησης, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν, οδηγώντας στη σημερινή κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: Παραδοχή έλλειψης εθνικής στρατηγικής η πρόταση ΝΔ στα αγροτικά

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης στη συζήτηση για τη διακομματική επιτροπή, λέγοντας ότι η απουσία εθνικής στρατηγικής μείωσε τα εισοδήματα στον πρωτογενή.