ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
thanou
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

B. Θάνου: Αναμάσημα συκοφαντιών για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.

Ανακοίνωση για τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, εξέδωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Θάνου, η οποία είχε διατελέσει κατά το παρελθόν και υπηρεσιακή πρωθυπουργός καθώς και συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που «όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά» κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες εμπλέκοντας το όνομά της σε υπόθεση διαφθοράς.

Μάλιστα, η κυρία Θάνου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της «εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της «οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Θάνου αναφέρει:

Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξι (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κρίσιμες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ

Το Α1 Τμήμα του Ανώτατου Δικαστήριο κρίνει σήμερα αν θα συνεχίσουν την εκλογική τους πορεία τα κόμματα Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου. Η βελτιωμένη εικόνα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και οι διαρροές ψηφοφόρων.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Το κλείσιμο ΕΛΤΑ αποδυναμώνει επαρχία και δημόσιες υπηρεσίες

Ο Κώστας Ζαχαριάδης άσκησε δριμεία κριτική για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο ΕΛΤΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη διαλόγου και στρατηγικού σχεδίου, που οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της κυβέρνησης η υπαγωγή ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποτελεί ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων και ζητά πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για συγκάλυψη στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τη ΝΔ ότι εμποδίζει την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων, όπως των Γιώργου Ξυλούρη και Καλλιόπης Σεμερτζίδου, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.