ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43
katrinis-kinal
Φώτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αποκρύπτει την ουσία της διευθέτησης του ωραρίου

Προφανώς, το «όραμα» της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής  εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, υποστήριξε ο κ. Κατρίνης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση για το 
εργασιακό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη κάθε χώρας στηρίζεται στους ανθρώπους και ότι πραγματικός μοχλός  ανάπτυξης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο.
 
«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να εντάξει στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά διατάξεις που απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και 
υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.  

Κρύβεται πίσω από κάποιες σωστές διατάξεις, κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, αποκρύπτοντας την ουσία της ατομικής διευθέτησης ωραρίου και την-πρακτικά-απεριόριστη δύναμη που δίνει σε «κακοπροαίρετους» εργοδότες.  

Προφανώς, το ‘’όραμα΄΄ της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Ίσως αυτό να αντιλαμβάνεται ως ‘’ανάπτυξη’’!  

Αφενός, ο κ. Πρωθυπουργός αισθάνεται τόσο ισχυρός που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει ό,τι θέλει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έντασης και πλαίσιο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αντί να επιδιώξει τη συναίνεση και τη συνεννόηση με τον κόσμο της εργασίας. 

Αφ’ ετέρου, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης είναι υπουργός Εργασίας μόνον κατ΄ ευφημισμό, αφού στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή επαφή με τον κόσμο της εργασίας. Όταν δεν επενδύει στο διχασμό και στον κοινωνικό αυτοματισμό, επικαλείται ,επιλεκτικά,παραδείγματα από χώρες όπως η Ισπανία. 

Αποφεύγει φυσικά να αναφέρει ότι η Ισπανική κυβέρνηση εισάγει νομοθεσία που δίνει πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε κατηγορίες εργαζομένων που εδώ και χρόνια αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και ‘’μαύρης’’ εργασίας, όπως οι νέοι που δουλεύουν στα delivery. 

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη κάθε χώρας στηρίζεται στους ανθρώπους, ότι πραγματικός μοχλός ανάπτυξης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Και όταν στο σχέδιο της κυβέρνησης δεν χωράνε οι άνθρωποι, απλά υπονομεύεται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργάνη πλήκτρο πληροφορικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη λειτουργία το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» από σήμερα με λιγότερη γραφειοκρατία

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το νέο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», που φέρνει ψηφιακή αναβάθμιση στην αγορά εργασίας, διευκολύνοντας επιχειρήσεις και εργαζομένους, με μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση της διαφάνειας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 6.500 πολίτες στις Ημέρες Καριέρας ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη προσέλευση σε επιχειρήσεις και πολίτες σημειώθηκε στις «Ημέρες Καριέρας» ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη (13-14/2/2026), με 150 επιχειρήσεις, 4.000+ διαθέσιμες θέσεις και 6.500 επισκέπτες να πραγματοποιούν συνεντεύξεις.
Άννα Ευθυμίου συνέντευξη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός την 1η Απριλίου, σταθερά τα όρια των συντάξεων

Η Άννα Ευθυμίου αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας στο 7,9% και την αύξηση κατώτατου και μέσου μισθού, στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης το 2027, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η HORECA δείχνει οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την έκθεση HORECA 2026 στο Metropolitan Expo, συνομίλησε με επαγγελματίες των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης και παρακολούθησε μέρος του πρωταθλήματος καφέ της έκθεσης.
Νίκη Κεραμέως στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Εθνική Κοινωνική Συμφωνία για ενίσχυση των ΣΣΕ στη Βουλή

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε στην Ολομέλεια ότι η «Εθνική Κοινωνική Συμφωνία» αποτελεί ιστορικό επίτευγμα, με ομοφωνία κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ζήτησε από την Αντιπολίτευση να την στηρίξει.