ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ καταφεύγει στο μοντάζ με στόχο να προκαλέσει φθορά

Για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης η κα Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει τη 10ωρη εργασία. Σύμφωνα με την ίδια το νομοσχέδιο βλάπτει σφοδρά και τους νυν εργαζόμενους και τους ανέργους. 

Στην επιχείρηση διαστρέβλωσης από τη ΝΔ της ομιλίας της σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”,τονίζοντας ότι πρόκειται για «μία κατασκευή η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντί να γίνει ένας τίμιος πολιτικός διάλογος και μία τίμια πολιτική αντιπαράθεση, η ΝΔ καταφεύγει στο μοντάζ με στόχο να προκαλέσει φθορά χωρίς ουσία. Είναι αστείες οι τοποθετήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι χαιρόμαστε με τον ιό. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο πασχαλινό διάγγελμά του είπε: μετατρέψαμε την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία προόδου. Αυτό σημαίνει ότι επιχαίρει για τον ιό; Η μεγάλη μας διαφωνία είναι το τι σημαίνει πρόοδος». 

Η κ. Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι αυτό που υποστήριξε στην ομιλία της και υποστηρίζει είναι πως «η οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία έχει οδηγήσει σε σοβαρές μετατοπίσεις στην οικονομική πολιτική της ΕΕ και παγκοσμίως. Η ΕΕ έχει βάλει προσωρινό τέλος στη λιτότητα, έχει αναστείλει το σύμφωνο σταθερότητας, δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κ. Λαγκάρντ, άλλοτε ιέρεια της λιτότητας, καλεί τα κράτη να δαπανήσουν για να στηρίξουν τα δημόσια συστήματα υγείας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει άρση της πατέντας, δηλαδή να τεθεί η δημόσια υγεία πάνω από τα ιδιωτικά κέρδη» και «θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ρωγμές και τις μετατοπίσεις, που για την Αριστερά είναι σε θετική κατεύθυνση, για να διεκδικήσουμε μόνιμες αλλαγές. Θα ήταν εντελώς εσφαλμένο, όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει, να επιστρέψουν αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες και περικοπές, να μην στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας και να βρίσκονται παιδιά στη χώρα μας αποκλεισμένα από τις ψηφιακές δυνατότητες, όπως φάνηκε ξεκάθαρα το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την τηλεκπαίδευση». 

Για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει τη 10ωρη εργασία. Το ξεχείλωμα του ωραρίου και η ακραία ελαστικοποίηση θα επιβάλλονται από τον εργοδότη, εκεί οδηγεί αυτόματα η “ατομική συμφωνία” του κ. Χατζηδάκη». 

«Ο εργαζόμενος», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σε ατομικό επίπεδο ούτε να αρνηθεί, γιατί την επόμενη μέρα ή θα απολυθεί ή θα δυσχεράνουν πάρα πολύ οι όροι της καθημερινότητάς του» και επισήμανε ότι «αν οι εργοδότες μπορούν να ξεχειλώνουν το ωράριο των εργαζομένων για να καλύψουν τις ανάγκες τους δεν θα κάνουν νέες προσλήψεις. Έτσι, το νομοσχέδιο βλάπτει σφοδρά και τους νυν εργαζόμενους και τους ανέργους». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Τρένο ΟΣΕ σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο στο τμήμα συντήρησης ΟΣΕ Δράμας και υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων

Κοινοβουλευτική ερώτηση για το νέο οργανόγραμμα του ΟΣΕ και την κατάργηση του τμήματος συντήρησης στη Δράμα, με άμεση μετακίνηση 5 υπαλλήλων και φόβους για υποβάθμιση ασφάλειας δικτύου.
Ράνια Σβίγκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Καταγγέλλει απαξίωση της Επιθεώρησης μετά το δυστύχημα στα Τρίκαλα

Η Ράνια Σβίγκου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τρίκαλα, ζητώντας πλήρη διερεύνηση και δημοσιοποίηση του πορίσματος, ενώ μίλησε για υποστελέχωση και απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης Αδιανόητα τα εργατικά δυστυχήματα και κριτική για συνεπιμέλεια

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στη Ναυτεμπορική TV ζήτησε πλήρη διερεύνηση για το δυστύχημα στα Τρίκαλα και αυστηρότερους ελέγχους στην εργασία ενώ άσκησε κριτική στη διάταξη για τη συνεπιμέλεια.