ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

25η Μαρτίου: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν λόγω κορονοϊού

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και σε άλλες 16 περιοχές.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε απαντήσει θετικά, σε πρώτο χρόνο, στην ελληνική πρόσκληση, ώστε  να δώσει το παρών στην Αθήνα, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821,  ωστόσο η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία –ιδιαίτερα στο Παρίσι και τσα περίχωρά του- δεν επιτρέπουν στον Μακρόν να ταξιδέψει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός του Ρώσου πρωθυπουργού, στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου αναμένεται να παρευρεθεί  ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, καθώς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Ο Μακρόν άλλαξε ημερομηνίες λόγω ατζέντας Τραμπ, λέει ο Λευκός Οίκος

Η Γαλλία μετέθεσε διακριτικά τις ημερομηνίες της συνόδου G7, λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Η σύνοδος θα γίνει 15-17 Ιουνίου αντί για 14-16, λόγω εκδήλωσης γενεθλίων του Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Μακρόν δηλώνει «όχι» στη συμφωνία ΕΕ-Mercosur

Ο Μακρόν ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα καταψηφίσει τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, επικαλούμενος ομόφωνη πολιτική απόρριψη. Τόνισε την ανάγκη προστασίας των αγροτών και αναγνώρισε τις προσπάθειες της Επιτροπής, αλλά επιμένει στη διαφωνία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Συμμαχία των Πρόθυμων στηρίζει ουσιαστικά την Ουκρανία

Ο Μακρόν από το Παρίσι απέρριψε αποικιοκρατία και υποτέλεια, υπογράμμισε την ισχυρή αμυντική θέση της Γαλλίας έναντι άλλων χωρών της ΕΕ και διαβεβαίωσε για στήριξη στην Ουκρανία, δηλώνοντας πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ειρήνη.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Προειδοποίηση για νεοαποικιακές διαθέσεις μεγάλων δυνάμεων

Ο Εμανουέλ Μακρόν, στην ετήσια ομιλία του προς τους Γάλλους πρεσβευτές, κατήγγειλε την απομάκρυνση των ΗΠΑ από συμμάχους και κανόνες και προειδοποίησε για νεοαποικιακή επιθετικότητα και νέο ιμπεριαλισμό των μεγάλων δυνάμεων.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Προειδοποίηση για νέο αποικιακό ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι οι ΗΠΑ απομακρύνονται από ορισμένους συμμάχους και αποδεσμεύονται από διεθνείς κανόνες, προειδοποιώντας για «νεοαποικιακή επιθετικότητα» και έναν κόσμο όπου οι μεγάλες δυνάμεις μοιράζουν τα συμφέροντά τους.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: 35 χώρες, ανάμεσά τους ΗΠΑ, υπόσχονται εγγυήσεις στην Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η σύνοδος κορυφής στο Παρίσι αποτέλεσε σημαντικό βήμα για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία, με 35 δυτικές χώρες να προσφέρουν εγγυήσεις ασφάλειας. Ιδρύεται νέο επιχειρησιακό κέντρο για τον συντονισμό των ενόπλων δυνάμεων.