ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Παπαθανάσης: Να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, όχι άμεσα η εστίαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με άρθρο του στην Καθημερινή, είπε ότι με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος για να ανοίξει ο Χειμερινός Τουρισμός, όμως η κριτική που δέχθηκε ήταν έντονη.

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open TV ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή». 

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν». 

«Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο: «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι α΄ και β΄ διαλογής» και ενημέρωσε σχετικά για τη δημοσίευση, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως εξηγεί, τις περασμένες ημέρες, με δική του πρωτοβουλία, ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος για το εάν πρέπει και υπό ποιες προϋποθέσεις, να ανοίξει ο Χειμερινός Τουρισμός, όμως η κριτική που δέχθηκε, όπως σημειώνει, ήταν έντονη. Οπότε ο υπουργός εξηγεί ότι ζήτησε «από την εφημερίδα να δημοσιεύσει την άποψη του υπουργείου για αυτό το θέμα αλλά και συνολικά» και προσθέτει: «Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό το θέμα και εάν θα έπρεπε ή όχι να σκεφθούμε και αυτόν τον κλάδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση πόρων για ασφάλεια και δέσμευση κατά της εγκληματικότητας

Η εκδήλωση «Οικονομία-Ανάπτυξη-Ασφάλεια» στα Μελίσσια, με πρωτοβουλία Πιππαθανάση και παρουσία Χρυσοχοΐδη, ανέδειξε ζητήματα ασφάλειας, νέας γενιάς και σύγχρονης εγκληματικότητας, καθώς και κυβερνητικές παρεμβάσεις από το 2019.
Νίκος Παπαθανάσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα στις 6 πρώτες χώρες ΕΣΠΑ, αυξάνονται οι επενδύσεις

Ο Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασε στο συνέδριο Green Deal Greece 2026 την πρόοδο για την πράσινη μετάβαση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και αναφέρθηκε στις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.
ενεργειακή αναβάθμιση-Εξοικονομώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Εξοικονομώ 2025 ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με 425,8 εκατ. ευρώ. Αφορά κύριες κατοικίες με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, προσφέρει επιχορήγηση για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και επιδοτούμενα δάνεια.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

39,9 εκατ. ευρώ για νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Εντάχθηκε στο ΕΠΑ 2021-2025 η κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη με προϋπολογισμό 39,9 εκατ. ευρώ. Θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές και θα ενισχύσει τόσο την απασχόληση όσο και την κοινωνική επανένταξη.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια στον δήμο Τρίπολης από τον Ν. Παπαθανάση

Εγκρίθηκε έργο 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε δημοτικούς δρόμους της Τρίπολης, στο πλαίσιο του ΕΠΑ 2021-2025, με εργασίες αποκατάστασης και νέα οδοστρώματα σε 26 χλμ., βελτιώνοντας κυκλοφορία και ασφάλεια.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2,3 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Ακρινή Κοζάνης

Στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης εντάχθηκε έργο ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων δημοτικών κτιρίων στην Ακρινή Κοζάνης, με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στη δημιουργία Πρότυπου Πράσινου Οικισμού.