ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
άδεια σχολική αίθουσα
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατά του κλεισίματος των σχολείων

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «τα δημοτικά κλείνουν πάλι και ακόμα οι μαθητές ακόμα περιμένουν μάσκες και τηλεκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα σχέδιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του. Ειδικότερα δηλώνει, ότι η κυβέρνηση «ανοιξε τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς μαζικά διαγνωστικά τεστ και με αυξημένο αριθμό μαθητών εν μέσω πανδημίας, αγνοώντας τα αυτονόητα αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών» και πως «ενώ μέχρι χθες η υπουργός απέρριπτε ενδεχόμενο κλεισίματος των δημοτικών, ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχει καμία σχετική εισήγηση της Επιτροπής, σήμερα ανακοίνωσε το κλείσιμό τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «τα δημοτικά κλείνουν πάλι και ακόμα οι μαθητές ακόμα περιμένουν μάσκες και τηλεκπαίδευση» και σημειώνει πως «το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προετοιμάσει τα σχολεία τις ημέρες του lockdown για σωστό άνοιγμα αυτή τη φορά, χωρίς νέες τραγελαφικές παλινωδίες».

ΚΚΕ: Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας

«Έτσι όπως τα έκανε η κυβέρνηση, ακόμα και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, θα είναι 'μια τρύπα στο νερό' αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων. Πάντως οι κυβερνητικές ευθύνες είναι κυριολεκτικά εγκληματικές και φανερώνονται, άλλωστε, και από την έως τώρα ανεπαρκέστατη και προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων. Ίδια και μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται με τα ανακοινωθέντα μέτρα για την τηλεκπαίδευση σε παιδιά 4 έως 12 ετών» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την αναστολή λειτουργίας των δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«'Αμεσα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία σημαίνει:

  • άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού
  • αξιοποίηση αιθουσών για άμεση αραίωση των σχολικών τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη.
  • μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Έως τότε και για όσο καιρό είναι κλειστά τα σχολεία, εννοείται ότι ούτε μια διδακτική ώρα δεν πρέπει να χαθεί.

Και αυτό σημαίνει:

  •  εξοπλισμός όλων των παιδιών με όλα τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα,
  •  κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας.
  • να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς» υπογραμμίζει, καταλήγοντας το ΚΚΕ στο σχόλιό του.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική νυχτερινή τροπολογία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει νέα νυχτερινή τροπολογία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι οι φοιτητές δεν ευθύνονται για τα προβλήματα του νόμου Πιερρακάκη και πως η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι συνταγματική επιταγή.
Νίκος Καραθανασόπουλος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Καραθανασόπουλος: Αντίθεση στην πολιτική κέρδους και τα κοστολόγια

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα για ψεύτικες υποσχέσεις και κοινές πολιτικές, καθώς αποδέχονται δημοσιονομική πειθαρχία, αιματηρά πλεονάσματα και τεράστια εξοπλιστικά, επιβαρύνοντας τον λαό.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Γιορτές στο Υπουργείο, ελλείψεις στα σχολεία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει το Υπουργείο Παιδείας για την προβολή των προσλήψεων αναπληρωτών, τονίζοντας τα χιλιάδες κενά που αναμένεται να παραμείνουν στα σχολεία, ειδικά στην Ειδική Αγωγή, ενώ καλεί για σαφείς απαντήσεις από την υπουργό.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το ν/σ για SLAPPs - Από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία από στρατηγικές αγωγές SLAPP, με στήριξη της ΝΔ. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν. Επιφυλάχθηκαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και Νίκη.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για πολιτιστική κληρονομιά

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την πολιτιστική κληρονομιά. Υπέρ η ΝΔ, επιφυλάξεις ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης Ελευθερίας, ΕΛ.ΛΥ., κατά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΙΚΗ. Αύριο ψηφίζεται στην Ολομέλεια.
Κτίριο Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δελής: Όχι στην εμπορευματοποίηση και άρση μονιμότητας στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής τόνισε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 οδηγεί σε απαξίωση πτυχίων και ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, ενώ εξέφρασε αντίθεση και στην πρόταση για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο.