Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρέστη ως προσκεκλημένη και ομιλήτρια στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων του Αγίου Βλασίου, των Λεχωνίων και του Πηλίου, στηρίζοντας τον αγώνα τους για την προστασία των πηγών και του νερού της περιοχής.
Σε δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών του Πηλίου και του Αγίου Βλασίου για έναν αγώνα που χαρακτήρισε «ιερό», αναφερόμενη στην υπεράσπιση του νερού. Τόνισε πως «ζούμε σε μια χώρα όπου τα αυτονόητα διακυβεύονται» και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι επιδιώκει να «απομυζήσει και την τελευταία ρανίδα αίματος, νερού, ψυχής από την κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι κάτι που εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε».
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης ότι στέκεται δίπλα στους κατοίκους ως δικηγόρος και νομική παραστάτης, με στόχο την προάσπιση του δικαιώματός τους στις πηγές του Πηλίου και στο νερό, το οποίο χαρακτήρισε όχι μόνο ως δημόσιο αγαθό, αλλά και ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είπα τέσσερις λέξεις για τις τέσσερις ώρες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Κοροϊδία, ψίχουλα, αλαζονεία, εξυπνάδες». Επεσήμανε ότι «η κοινωνία ολόκληρη έχει χορτάσει από προβλήματα και από ψέματα», τονίζοντας την ανάγκη για λύσεις και αλήθεια, την οποία, όπως σημείωσε, θα προσφέρει η Πλεύση Ελευθερίας μαζί με τους πολίτες.