ΓΔ: 2675.46 0.36% Τζίρος: 35.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:36
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Μητσοτάκης: Έμφαση στον περιορισμό ανηλίκων στα social media

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση στοχεύει στον περιορισμό πρόσβασης ανηλίκων στα social media και στην καταπολέμηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, με το μέτρο να στηρίζεται από γονείς και να απαιτεί ευρωπαϊκό συντονισμό.

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει την πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εντείνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανωνυμίας στο διαδίκτυο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου στη 90ή ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον περιορισμό της πρόσβασης των ανηλίκων στα social media ως «σωστό μέτρο», επισημαίνοντας ότι στηρίζεται από τους γονείς. Παράλληλα, τόνισε πως η εφαρμογή του απαιτεί συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Όπως σημείωσε, οι τελευταίες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσανατολίζονται σε μια πιο ήπια προσέγγιση, ενώ η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου σε πλήρη εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα θα συνεχίσει να πιέζει για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της τεχνολογίας, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως τα παιδιά έρχονται πλέον σε επαφή με «ψηφιακούς φίλους» και συντρόφους, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί το «επόμενο μέτωπο» που ενδεχομένως θα χρειαστεί ρύθμιση.

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο και οι οργανωμένοι λογαριασμοί

Για το ζήτημα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποτελεί «μεγάλο κεφάλαιο» και επανέλαβε πως «αν θέλεις δημόσιο διάλογο, να έχεις κότσια να το κάνεις, όχι ανώνυμα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ανωνυμία, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση καρκινοπαθούς που μίλησε δημόσια για το νοσοκομείο Παπανικολάου και στη συνέχεια δέχθηκε «αδιανόητο bullying».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη δράση οργανωμένων λογαριασμών και «στρατών από bots» που δημιουργούν τεχνητό κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου, κάνοντας λόγο για την επίτευξη «πολιτικής και κοινωνικής συμφωνίας, για να μπει τέλος στην ανωνυμία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κριτική σε Τσίπρα για αποδοχή κοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη

Η Νέα Αριστερά επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως στη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την απουσία ριζοσπαστικών προτάσεων και αποδέχεται το αυστηρό πλαίσιο Μητσοτάκη, ενώ συμφωνεί με την αμυντική πολιτική της κυβέρνησης.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Το Thess INTEC μεταμορφώνει και αναβαθμίζει τη Θεσσαλονίκη

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική, με μέτρα στήριξης 2,2 δισ. ευρώ που ωφελούν πολλές κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας εισόδημα, επενδύσεις, κοινωνική πολιτική και ενεργειακή αυτονομία.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Νέες ευκαιρίες Ελλάδας-Ιαπωνίας μέσα από τον ιδιωτικό τομέα

Ο πρέσβης της Ιαπωνίας τόνισε στη ΔΕΘ ότι ήρθε η ώρα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ιαπωνίας, αξιοποιώντας το ευνοϊκό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θέλουμε την ομογένεια στο πλευρό μας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επιστολικής ψήφου για τους απόδημους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Άνοιξε η πλατφόρμα, ακολουθεί ενημερωτική εκστρατεία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξοπλίζεται για την ασφάλεια της»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σύγχρονα συστήματα αεράμυνας λόγω αυξημένων απειλών από πυραύλους και drones και γι' αυτό επελέγη το ισραηλινό σύστημα, καθώς ήταν η πρόταση των ειδικών.