ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή

Ο Κων. Γιουτίκας για τη συνεργασία Περιφέρειας με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Περιφέρειας και ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανακοίνωσε νέο έργο οδικής εισόδου στη ΒΙΠΕ Σίνδου για γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.

Στη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, καθώς και στα έργα υποδομής στη ΒΙΠΕ Σίνδου, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, μιλώντας στο ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Studio στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Γιώργο Αλοίμονο, με την παρουσία του διευθυντή υποδομών της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Μάριου Μακρανδρέου, ο κ. Γιουτίκας υπογράμμισε πως ο κοινός στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της Περιφέρειας στην κατασκευή, επίβλεψη και αδειοδότηση των υποδομών εντός και γύρω από τη βιομηχανική περιοχή, διασφαλίζοντας την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η υπογραφή μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης ανοίγει το δρόμο για τη δημοπράτηση της Ενωτικής Σίνδου. Όπως ανέφερε, παραχωρείται επαρχιακός δρόμος ώστε να δημιουργηθεί νέα, ασφαλής είσοδος στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, γεγονός που θα μειώσει τους χρόνους μεταφοράς και θα αποσυμφορήσει την πόλη της Σίνδου.

Ο κ. Γιουτίκας ανακοίνωσε επίσης νέο έργο που ξεκινά τον Οκτώβριο στη συμβολή της οδού Γοργοποτάμου με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Εδέσσης, όπου θα δημιουργηθεί δεύτερη έξοδος και κλάδος επιτάχυνσης χωρίς φανάρι, διευκολύνοντας τη ροή βαρέων οχημάτων προς την εθνική οδό και την εξωτερική περιφερειακή.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη μετάβασης της αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού σε στάδιο «τοπικής διακυβέρνησης». Επισήμανε ότι οι αποφάσεις για μεγάλα έργα πρέπει να λαμβάνονται τοπικά για την αποφυγή γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τα παλιά βυρσοδεψεία στον Δενδροπόταμο, όπου απαιτήθηκαν 27 μήνες εγκρίσεων για έργο που διήρκεσε 18 μήνες. Παράλληλα, τόνισε τη διαχείριση των 1,5 δισ. ευρώ από το περιφερειακό ΕΣΠΑ για κρίσιμες υποδομές και αστικές αναπλάσεις.

Αναφερόμενος σε έργο που θεωρεί σημαντικό, ο κ. Γιουτίκας υπενθύμισε την απόφαση του 2016 για το σφράγισμα του μη λειτουργικού βιολογικού καθαρισμού της Σίνδου, που οδήγησε στην αναβάθμισή του και στην περιβαλλοντική εξυγίανση 6 χιλιομέτρων του δυτικού παραλιακού μετώπου στον Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς και στη σύνδεσή του με τους αγωγούς της ΕΥΑΘ για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαστρανδρέου σημείωσε ότι η υπογραφή του μνημονίου ικανοποιεί ένα πολυετές αίτημα. Εξήγησε πως η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων και η μεταφορά του κυκλοφοριακού φόρτου σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια και θα προλάβουν ατυχήματα. Παράλληλα, τόνισε τη συνεργασία στην αντιπλημμυρική προστασία μέσω μελέτης για τη διοχέτευση ομβρίων υδάτων, αναδεικνύοντας την τεχνική κατάρτιση της περιφερειακής αρχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική Έδεσσας, λέει η 3η ΥΠΕ

Η 3η ΥΠΕ διαψεύδει φήμες για διάλυση της Καρδιολογικής Κλινικής Έδεσσας λόγω προσωρινής μετακίνησης καρδιολόγων, διαβεβαιώνοντας πως η λειτουργία και οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά χωρίς κατάργηση θέσεων.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης ανησυχεί για μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο δήμος Έδεσσας εκφράζει ανησυχία για τη μετακίνηση ιατρών από το τοπικό νοσοκομείο προς άλλα και καλεί τις αρχές να επανεξετάσουν τις αποφάσεις, λόγω του ήδη οριακού προσωπικού και του κινδύνου για την υγεία των πολιτών.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη λειτουργία Μετρό και λεωφορείων στη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Ο ΟΣΕΘ στηρίζει τη δράση «20ή Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» με παρατεταμένη λειτουργία μετρό και λεωφορείων το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, προωθώντας το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!».
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρώπη μαθητές από Ιθάκη, Τζουμέρκα και «Φάρο του Κόσμου» με Σ. Αρναούτογλου

Μαθητές από Ιθάκη, Πράμαντα και τον «Φάρο του Κόσμου» συμμετείχαν, με πρωτοβουλία του Σ. Αρναούτογλου, σε τριήμερη επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, συζητώντας για τις ευκαιρίες και τα όνειρά τους στο ευρωπαϊκό μέλλον.
κατασκευή κτιρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρά η κατασκευή τριών νοσοκομείων του ΙΣΝ, ολοκλήρωση το 2027

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη μέσω της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Υγείας ΙΣΝ, με παράδοση στα τέλη του 2027, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα του ΙΣΝ.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

39χρονος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε για διάδοση ερωτικών βίντεο πρώην

Στη Θεσσαλονίκη, 39χρονος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για δημοσιοποίηση προσωπικού ερωτικού υλικού της πρώην συντρόφου του. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου.