Την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλέον όλα τα εχέγγυα για να αναπτύξει συλλογική αυτοπεποίθηση εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξή του στον υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Γιώργο Αλοίμονο, με αφορμή τη λειτουργία του ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Studio στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Αγγελούδης παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν η πόλη λειτουργούσε με «γκρίνια» έναντι της Αθήνας, αποδίδοντας το φαινόμενο στην απουσία μεγάλων έργων στην περιοχή. Τόνισε, ωστόσο, πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, αν και η σχετική νοοτροπία δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως.
Όπως ανέφερε, «πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι είναι άλλο πράγμα η υποβολή αιτημάτων, άλλο η διεκδίκηση, άλλο η ένταση στο πλαίσιο ενός διαλόγου και άλλο η επαναφερόμενη γκρίνια». Υπογράμμισε ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, συχνά περισσότερα από την πρωτεύουσα, και αποτελεί μια ευρωπαϊκή πόλη με προοπτική.
Σχετικά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος υπενθύμισε πως ο δήμος έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας πάρκου 120 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, με το κτιριακό αποτύπωμα να διατηρείται στο ελάχιστο. Επισήμανε ότι η εταιρεία (Helexpo - ΔΕΘ) έχει ήδη δημοπρατήσει το έργο και ως το τέλος του έτους αναμένεται να αναδειχθεί ανάδοχος, με στόχο μέχρι το 2030 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2031 να έχει ολοκληρωθεί ο νέος σύγχρονος πράσινος χώρος.
Αναφορικά με τη βιομηχανία και το Επιχειρηματικό Πάρκο της Σίνδου, ο κ. Αγγελούδης αναγνώρισε το έργο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, επισημαίνοντας πως απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια για την προσέλκυση επιχειρήσεων. Έθεσε ως προτεραιότητες την ενίσχυση της σύνδεσης της πόλης με το Πάρκο, την ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών και logistics, καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για εγκατάσταση περισσότερων επιχειρήσεων.
Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Γιώργος Αλοίμονος, γνωστοποίησε ότι τον Οκτώβριο ξεκινά η λειτουργία Ιατρείου εντός του Πάρκου, ενώ αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού. Επίσης, αποφασίστηκε η φύτευση δέντρων που συμβάλλουν στην καθυστέρηση εξάπλωσης πυρκαγιάς, ενισχύοντας το πράσινο στην περιοχή.