ΓΔ: 2655.4 -0.60% Τζίρος: 86.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:37
Νίκος Δένδιας πορτραίτο

Ν. Δένδιας: Ο Βασίλης Πατέρας αξίζει τιμή για την προσφορά και το έργο του

Ο Β. Πατέρας τιμήθηκε ως Έφεδρος Αξιωματικός για τη διαρκή προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ν. Δένδιας επισήμανε ότι οι δωρεές του στηρίζουν ουσιαστικά την εκπαίδευση, την καθημερινότητα και την αποστολή του προσωπικού.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» του ΓΕΝ, ο εφοπλιστής Βασίλης Πατέρας τιμήθηκε με την ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού και τον βαθμό Πλωτάρχη επί τιμή, ως αναγνώριση της προσφοράς του προς τις ένοπλες δυνάμεις. Την απονομή πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επεσήμανε πως η τιμή στον κ. Πατέρα δεν αφορά μόνο τις προσωπικές του προσφορές, αλλά και το διαρκές κήρυγμά του υπέρ της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η στάση του Βασίλη Πατέρα αποτελεί συνειδητή επιλογή ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Τόνισε τη σημασία της στήριξης των γυναικών και ανδρών των ενόπλων δυνάμεων, αναγνωρίζοντας τη διαρκή συμβολή τους στην ασφάλεια και την προστασία της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι δωρεές του Βασίλη Πατέρα έχουν ως κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο που υπηρετεί την πατρίδα. Οι συνεισφορές του αφορούν την εκπαίδευση, την καθημερινότητα και την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η ισχύς των ενόπλων δυνάμεων δεν περιορίζεται στα οπλικά συστήματα, αλλά στηρίζεται κυρίως στους ανθρώπους που υπηρετούν. Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ουσία παραμένει η αφοσίωση των στελεχών στην προστασία της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη ροή των δωρεών προς το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι το συνολικό ποσό έχει ξεπεράσει τα 116 εκατ. ευρώ, με περαιτέρω αύξηση να αναμένεται λόγω νέων δωρεών. Τόνισε ότι, αν και τα ποσά αυτά είναι σημαντικά, αποτελούν μικρό ποσοστό των εσόδων των εύπορων Ελλήνων, καλώντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βασίλη Πατέρα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατέρα και την οικογένεια Μαρτίνου για τη διαχρονική τους στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις. Όπως ανέφερε, η οικογένεια Μαρτίνου αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα εφοπλιστών που προσφέρουν σταθερά στη χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα το παράδειγμά τους να βρει περισσότερους μιμητές.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Φλώρος, ανώτατοι αξιωματικοί, η Αρχιπλοίαρχος επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού και πρόεδρος του Ιδρύματος «Αθηνά Ι. Μαρτίνου Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» Ιωάννα Μαρτίνου, ο πρώην πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Δρ. Γεώργιος Δ. Πατέρας και μέλη της οικογένειας Πατέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας χαμόγελο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προσθήκη εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στην εκπαίδευση των οπλιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, ο Νίκος Δένδιας τόνισε μέσω Χ τη σημασία της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες για τους Οπλίτες, που για πρώτη φορά περιλαμβάνει ΚΑΡΠΑ και διαχείριση πολεμικού τραύματος.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην ΑΣΔΙΘ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, στη Θράκη, όπου επισκέφθηκε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, ενώ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό και επισκέφθηκε υπό ανέγερση στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας επισκέφτηκε τα υπό ανέγερση Στρατιωτικά Οικήματα Διδυμοτείχου

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τα υπό κατασκευή στρατιωτικά οικήματα στο Διδυμότειχο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων εκεί και στην Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του Οικιστικού Προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Τιμητική διάκριση Πλωτάρχη στον Πατέρα για προσφορά στην Πατρίδα

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τον Βασίλειο Πατέρα για τη συνεισφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις, απονέμοντας τον τίτλο Πλωτάρχη επί τιμή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για στάση ευθύνης και στήριξη όσων υπηρετούν την Πατρίδα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες Ειδικές Μονάδες με εφέδρους ιδρύει ο Νίκος Δένδιας

Με αποφάσεις του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, ιδρύονται τρεις νέες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και βόρειο Έβρο, με τις δύο να στελεχώνονται αποκλειστικά από εφέδρους.