Στις 27 Αυγούστου, το Μετρό Θεσσαλονίκης επεκτείνεται προς την Καλαμαριά, με την αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των πέντε νέων σταθμών να έχει ήδη ξεκινήσει. Οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πραγματοποιούνται οι τελευταίοι έλεγχοι και οι απαραίτητες δοκιμές πριν από την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης.
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος επισημαίνουν ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση. Η επέκταση προς την Καλαμαριά περιλαμβάνει τους πέντε νέους σταθμούς Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα, καλύπτοντας μήκος περίπου 4,8 χιλιομέτρων.
Με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας, το δίκτυο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα αριθμεί συνολικά 18 σταθμούς, δημιουργώντας έναν νέο βασικό άξονα μετακίνησης για την ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η Μίκρα θα αποτελέσει το νέο ανατολικό άκρο του δικτύου, ενισχύοντας τη σύνδεση της Καλαμαριάς με το κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιορίζοντας τη χρήση ΙΧ στις καθημερινές μετακινήσεις.
Η 27η Αυγούστου αναδεικνύεται σε ημερομηνία-ορόσημο για το έργο, καθώς η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποκτήσει το πρώτο μεγάλο νέο τμήμα του δικτύου της μετά την έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής.