Σε σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «χωρίς να δίνει την παραμικρή απάντηση για τις πηγές χρηματοδότησης του κόμματός του, συνεχίζει με θράσος τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ». Το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και η διαφάνεια στη λειτουργία τους επανέρχεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «έχει λύσει προφανώς το ζήτημα της λειτουργίας του δικού του κόμματος μέσα από τις χορηγίες της ολιγαρχίας» και προσθέτει πως είναι «κρίμα που δεν θα εφαρμόσει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε μέσα στα χρέη και με εργαζόμενους στα όρια της οικονομικής απόγνωσης και κατόπιν μεθόδευσε να βυθίσει στο πολιτικό τέλμα».
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι «ο Πρωθυπουργός που υπέκυψε στις ορέξεις των τραπεζών, έφερε τα funds στην Ελλάδα και κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, αυτοανακηρύσσεται έντιμος και αυτοθαυμάζεται». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «αργά κατάλαβε μέσα στην αλαζονεία του πώς πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», υποστηρίζοντας πως «τον πήραν χαμπάρι και οι πιο καλοπροαίρετοι».
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «στην προσπάθειά του να φτάσει στην ‘Ιθάκη' της προσωπικής του φιλοδοξίας, παραδόθηκε στα συμφέροντα και κατέληξε Δούρειος Ίππος του Μητσοτάκη. Αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν είναι ο Οδυσσέας αλλά ο Αντίνοος ο πιο ασεβής αρχηγός των μνηστήρων».