ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου, επισκέφθηκε το Στρασβούργο για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα, συζητώντας για τη συνεργασία ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το 2027.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τάσος Χατζηβασιλείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και με στόχο τη διατήρηση σταθερής επικοινωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα στελέχη του, ενόψει της προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το β’ εξάμηνο του 2027, ο υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε σειρά θεσμικών επαφών.

Συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα (Roberta Metsola), με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με το Κοινοβούλιο ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ (Manfred Weber), όπου τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας, καθώς και της συμβολής της Ελλάδας στη διαμόρφωση των κοινοτικών πολιτικών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συναντήσεις εργασίας με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου και με εκπροσώπους ευρωπαϊκών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ελλάδας για ενεργό συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διάλογο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Πρότυπο στην ΕΕ για τον έλεγχο ποιότητας στα κλωστοϋφαντουργικά

Το Γενικό Χημείο του Κράτους αναγνωρίστηκε ως Ενωσιακή Εγκατάσταση Δοκιμών για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, εντασσόμενο στο ευρωπαϊκό δίκτυο που στηρίζει την εποπτεία της αγοράς στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Πανόραμα της Βιέννης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο επιτυχών μεταρρυθμίσεων, λέει ο Στόκερ

Ο Αυστριακός καγκελάριος συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν την Ελλάδα ανθεκτική οικονομία, τονίζοντας τα κοινά συμφέροντα, τη συνεργασία στον τουρισμό και τον ρόλο της χώρας στη μετανάστευση.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη της ρωσικής επίθεσης στο Σλοβιάνσκ από την Ελλάδα

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική επίθεση στο Προξενείο της Λετονίας στο Σλοβιάνσκ, που προκάλεσε θύματα. Εκφράζει αλληλεγγύη σε Λετονία και Ουκρανία και συμπαράσταση στις οικογένειες των πληγέντων.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν συνθήκη για το καθεστώς του Γιβραλτάρ

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν συνθήκη για το Γιβραλτάρ, χαλαρώνοντας τα μέτρα στα σύνορα και τερματίζοντας χρόνια αβεβαιότητας. Κάτοικοι Γιβραλτάρ και Ισπανίας θα περνούν πιο ελεύθερα τα σύνορα με απλό δελτίο διαμονής ή ταυτότητα.