ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
Φώτο: SOOC

Χατζηδάκης: Προκλητικές οι αντιδράσεις της Αριστεράς για δολοφονική επίθεση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτήρισε προκλητικές τις αντιδράσεις κομμάτων της αριστεράς για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε στην εκλογική πορεία της ΝΔ.

O Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «προκλητικές» τις αντιδράσεις κομμάτων της αριστεράς σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι σε μια «κανονική ευρωπαϊκή χώρα», η αντίδραση σε μια εγκληματική επίθεση θα ήταν η καθολική καταδίκη, ανεξαρτήτως προέλευσης των δραστών.

«Φτάσαμε στο σημείο ορισμένοι να μιλούν για προβοκάτσια. Το ακούσαμε και αυτό», τόνισε, σημειώνοντας πως «όταν είναι από χούλιγκανς ή ακροδεξιούς, πολύ σωστά καταδικάζουμε. Όταν είναι από ακροαριστερούς, ζούμε τα φαινόμενα αυτά».

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «όλες αυτές οι αντιδράσεις από κόμματα βασικά της αριστεράς είναι προκλητικές», προσθέτοντας πως «ή είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο ή δεν είμαστε». Κατά τον ίδιο, οι ισχυρισμοί περί «προβοκάτσιας» ή «εργαλειοποίησης» δεν είναι σοβαροί και υπονομεύουν τον δημόσιο διάλογο.

Πολιτικές εξελίξεις και εκλογική προετοιμασία

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι απομένουν αρκετοί μήνες μέχρι την κάλπη. Όπως είπε, «είναι λογικό όλα τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές», καθώς πρόκειται για ένα «παγκόσμιο φαινόμενο όπου υπάρχει δημοκρατία».

Για την πιθανότητα δημιουργίας νέου κόμματος από τον κ. Σαμαρά, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε: «Η σύγχρονη πολιτική ιστορία και σίγουρα η πορεία της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι όποιος και αν κάνει κόμμα, δεν έχει μεγάλη απήχηση. Ο κόσμος της παράταξης, ανεξαρτήτως αρχηγών, μένει στην παράταξη».

Οι λόγοι στήριξης της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους, όπως είπε, οι πολίτες θα στηρίξουν εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

 Πρώτον, επειδή «εμείς αυτά που είπαμε τα κάναμε», επικαλούμενος μελέτη του ΚΕΦΙΜ που δείχνει ότι το 91% των δεσμεύσεων της κυβέρνησης έχει υλοποιηθεί ή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Δεύτερον, ανέφερε ότι στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας ή Ανδρουλάκης ή Κωνσταντοπούλου ή Βελόπουλος ή Λατινοπούλου», θεωρεί πως υπάρχει «υπεροχή του Μητσοτάκη», τονίζοντας την αξιοπιστία, την ικανότητα και το κύρος του στο εξωτερικό. 

Τρίτον, επισήμανε ότι με την παρουσίαση της «ατζέντας 2030» της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες θα συγκρίνουν ρεαλιστικά προγράμματα, καθώς «εμείς θα τάξουμε 5-10 συγκεκριμένα πράγματα».

«Θα χαράξουμε μια προοπτική που θα χαρακτηρίζεται από ρεαλιστική ελπίδα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει το κόμμα στο οποίο «η κοινωνία μπορεί να ακουμπήσει τις ελπίδες της».

Δημοσκοπήσεις και εκλογική δυναμική

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ενισχυμένη». Θύμισε ότι «ούτε το 2023, δύο-τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, δεν φαινόταν ότι η Ν.Δ. θα πάρει αυτοδυναμία και πολύ περισσότερο το 41% που πήρε».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι καθώς πλησιάζουν οι κάλπες, οι αναποφάσιστοι —οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τη Ν.Δ.— συνήθως επιστρέφουν στο κόμμα τους, σύμφωνα με τη διεθνή τάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία LAMDA-EΓΟ για εγκατάσταση στο Ελληνικό παρουσία Χατζηδάκη

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα στεγαστεί για 30 χρόνια στο Υπόστεγο Β του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, μετά από συμφωνία που υπεγράφη παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη μεταξύ Πολιτείας, Ομοσπονδίας και LAMDA Development.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, η ανταγωνιστικότητα, η γραφειοκρατία, το ενεργειακό κόστος, το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή άμυνα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Τριπλή ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης, κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι κάτω από 1,75€/λίτρο, με ενίσχυση στην επιδότηση καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης. Τόνισε πως οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και δεν αναμένεται η ΕΕ για κινήσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Το μέλλον μας είναι με μια ισχυρή Ευρώπη

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Μόναχο, τόνισε τη σημασία της ιστορίας και της ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη για ένα μέλλον σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τις αξίες και καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης κεντρικός ομιλητής στη βράβευση του Μάρκους Ζέντερ

Στο Μόναχο μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης για να εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην τελετή παρασημοφόρησης του πρωθυπουργού Βαυαρίας, Markus Söder, από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προστατεύουμε τα ελληνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, τονίζοντας τη στήριξη του Ρούμπιο και την παραγγελία F-35, υπογραμμίζοντας τη διαφορά με την Τουρκία.