ΓΔ: 2444 -0.31% Τζίρος: 136.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:36
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάπτυξη του Μητσοτάκη δεν φτάνει στους εργαζόμενους

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ανάπτυξη που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης δεν αντανακλάται στα εισοδήματα των εργαζομένων, καθώς τα οφέλη δεν φτάνουν ποτέ στην τσέπη τους.

Η «ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη δεν φτάνει ποτέ στην τσέπη των εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα διαψεύδει για ακόμη μία φορά το κυβερνητικό αφήγημα περί ευημερίας και ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνεται, βάσει της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο πραγματικός μέσος ετήσιος μισθός το 2025 παραμένει 31% χαμηλότερος σε σχέση με το 2009. Παράλληλα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων συνεχίζει να πλήττεται από την ακρίβεια, γεγονός που εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στα νοικοκυριά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι επτά χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέδειξαν πως η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση αφορά κυρίως τα υπερκέρδη των λίγων και όχι τη βελτίωση των μισθών των πολλών. 

Οι εργαζόμενοι, όπως σημειώνεται, παράγουν περισσότερο, αλλά βλέπουν το εισόδημά τους να χάνει συνεχώς την αξία του.

Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, προστασία της εργασίας και λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της ακρίβειας. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η κοινωνία δεν χρειάζεται άλλη κυβερνητική προπαγάνδα για μια ανάπτυξη που οι πολίτες δεν συναντούν ποτέ στο πορτοφόλι τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ανάπτυξη Μητσοτάκη δεν ωφελεί τους εργαζόμενους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη αφορά λίγους, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν χαμηλοί και η αγοραστική δύναμη πλήττεται από την ακρίβεια, ζητώντας ουσιαστικές αυξήσεις και προστασία εργασίας.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Το ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού πλήττει τη λαϊκή κυριαρχία

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση λόγω σκανδάλων υποκλοπών και διαρροής προσωπικών δεδομένων. Κατέκρινε τις προτάσεις για τα ασυμβίβαστα, θεωρώντας τις επιζήμιες για τη λαϊκή κυριαρχία.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Βολές κατά κυβέρνησης για προσωπικά δεδομένα και αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων, άσκησε κριτική στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Συνταγματικά προβλήματα στη ρύθμιση για δανειολήπτες στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απάντησε στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αντισυνταγματική» ρύθμιση που αποκλείει δανειολήπτες και δεν εφαρμόζει καθολικά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον νόμο Κατσέλη.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται χωρίς όραμα

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στην αναθεώρηση του Συντάγματος και αμφισβήτησε την πρόταση κατάργησης της δυνατότητας αμνηστίας από τη Βουλή για πολιτικά εγκλήματα.