ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

Κατρίνης: Αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και αιχμές κατά της ΝΔ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, άσκησε κριτική στη ΝΔ για την υπόθεση των e-mail και έθεσε το θέμα των συνοριακών σταθμών.

Στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και τα 30 χρόνια από την απώλειά του αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Στέφανο Σίσκο, θύμισε ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σήμερα καλύτερη περίοδο της ζωής του την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί ιστορική αναδρομή, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη, ιδιαιτέρως για το μέλλον. 

Αναφερόμενος στην καταδίκη της πρώην ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας  Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε ότι είναι προφανής η αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο σκάνδαλο διαρροής e-mail.

 Παρ’ όλα αυτά, όμως, όπως ανέφερε, έχουμε καταδικαστικές αποφάσεις για μια Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τότε, για έναν Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τότε, καθώς και για δύο γραμματείς τομέων της ΝΔ τότε, οι οποίοι πλην του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών έχουν να πληρώσουν και πρόστιμο που τους έχει επιβάλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Δεν πρόκειται για ένα e-mail που ξέφυγε, πρόκειται για θεσμική διάρρηξη εμπιστοσύνης και μπορεί η ΝΔ όλα αυτά να τα υποβαθμίζει, αλλά όταν η εξουσία σταματάει να ντρέπεται για ο,τιδήποτε έχει γίνει τότε, έχουμε μια θεσμική εκτροπή και έχουμε μια Κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει λογικές συγκάλυψης και πρακτικές και μεθοδεύσεις που δεν αρμόζει σε ευρωπαϊκή χώρα.

Τέλος, απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ και υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κώστα Γκιουλέκα, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα των έργων που δεν έχουν γίνει εδώ και εφτά χρόνια στους συνοριακούς σταθμούς της Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στους σταθμούς Ευζώνων και Κήπων και για το οποίο διαμαρτύρονται και έχουν στείλει πολλά e-mails οι ξενοδόχοι Χαλκιδικής και Πιερίας. 

Αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι να ταλαιπωρούνται, η βόρεια Ελλάδα να έχει τεράστια απώλεια εσόδων και αυτά, την ώρα που σχεδόν 12 εκ τουρίστες έρχονται ετησίως οδικώς στην χώρα μας. Κι ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι 7 χρόνια στην Κυβέρνηση, το αίτημα της αναβάθμισης των τελωνείων για να ανταποκρίνονται σε πιο σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας, υπάρχει από το 2017.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ενάντια στην άνοδο της Ακροδεξιάς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ στη Βουλή, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών αλληλεγγύης απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς και για ισχυρό κράτος πρόνοιας, υγείας και ασφάλειας.
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ζητά άμεση αποκατάσταση υποδομών στην Αιγιαλεία και καταγγέλλει καθυστερήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση υποδομών και δίκτυα Αιγιαλείας μετά τις καταστροφικές φωτιές, επισημαίνοντας καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανθεκτικότητας για την περιοχή.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στις 16/9 η 2η ψηφοφορία για συνταγματική αναθεώρηση

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου και του Δ. Αβραμόπουλου.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δίκαιη ρύθμιση χρεών, φρένο στην αυθαιρεσία των funds

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για δίκαιη λύση στο ιδιωτικό χρέος, ανακοινώνοντας πρόταση νόμου μετά τη ΔΕΘ. Καλεί σε δεύτερη ευκαιρία για τους αδύναμους και κατακρίνει την κυβερνητική στάση υπέρ των funds.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.