ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Πανοραμική άποψη Κιλκίς

Ο Αθ. Καββαδάς παρουσίασε τις παρεμβάσεις ΥΠΑΑΤ στο Κιλκίς

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Καββαδάς, σε επίσκεψη στο Κιλκίς με κυβερνητικό κλιμάκιο, συζήτησε με τοπικούς φορείς για επενδύσεις και στήριξη αγροτών. Οι παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ στην περιοχή ξεπερνούν τα 215 εκατ. ευρώ.

Τις αναπτυξιακές προοπτικές του Κιλκίς και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα συζήτησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Καββαδάς, στο πλαίσιο επίσκεψής του στον νομό. Ο υφυπουργός συμμετείχε σε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΥΠΑΑΤ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε κύκλος επαφών με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμών, αγροτικών και κτηνοτροφικών οργανώσεων, καθώς και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Κατά τις συναντήσεις παρουσιάστηκε η εικόνα των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον νομό τα τελευταία χρόνια. Το συνολικό ύψος των έργων υπερβαίνει τα 215 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την προώθηση της βιολογικής γεωργίας, τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη υποδομών που στηρίζουν την αγροτική δραστηριότητα.

Έργα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, η μείωση του κόστους για τους παραγωγούς και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υλοποιούνται επενδύσεις άνω των 28 εκατ. ευρώ. Οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και την ενίσχυση της τοπικής παραγωγικής δραστηριότητας.

Ενίσχυση νέων γεωργών και αποζημιώσεις

Σημαντικό μέρος των παρεμβάσεων αφορά την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της υπαίθρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, 718 νέοι γεωργοί του Κιλκίς έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης, λαμβάνοντας συνολικά 12,8 εκατ. ευρώ για την έναρξη και ανάπτυξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι συνέπειες από τις επιζωοτίες που επηρέασαν την περιοχή. Κατά την περίοδο 2025-2026 καταγράφηκαν επτά εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων, με θανάτωση 1.742 ζώων. Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων καταβλήθηκαν εντός του 2026 αποζημιώσεις και ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 910.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι συνολικές πληρωμές μέσω του ΕΛΓΑ προς παραγωγούς του νομού προσεγγίζουν τα 14 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας ουσιαστικά την ανθεκτικότητα του αγροτικού τομέα.

Ο κ. Καββαδάς, κατά την παρουσία του στο Κιλκίς, υπογράμμισε τη σημασία της περιφερειακής ανάπτυξης και της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ενώ άκουσε τα ζητήματα που έθεσαν εκπρόσωποι του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία LAMDA-EΓΟ για εγκατάσταση στο Ελληνικό παρουσία Χατζηδάκη

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα στεγαστεί για 30 χρόνια στο Υπόστεγο Β του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, μετά από συμφωνία που υπεγράφη παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη μεταξύ Πολιτείας, Ομοσπονδίας και LAMDA Development.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, η ανταγωνιστικότητα, η γραφειοκρατία, το ενεργειακό κόστος, το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή άμυνα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Τριπλή ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης, κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι κάτω από 1,75€/λίτρο, με ενίσχυση στην επιδότηση καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης. Τόνισε πως οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και δεν αναμένεται η ΕΕ για κινήσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Το μέλλον μας είναι με μια ισχυρή Ευρώπη

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Μόναχο, τόνισε τη σημασία της ιστορίας και της ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη για ένα μέλλον σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τις αξίες και καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης κεντρικός ομιλητής στη βράβευση του Μάρκους Ζέντερ

Στο Μόναχο μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης για να εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην τελετή παρασημοφόρησης του πρωθυπουργού Βαυαρίας, Markus Söder, από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προστατεύουμε τα ελληνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, τονίζοντας τη στήριξη του Ρούμπιο και την παραγγελία F-35, υπογραμμίζοντας τη διαφορά με την Τουρκία.