ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
Φώτο: Υπουργείο Υγείας

Αγαπηδάκη: 41.000 δωρεάν εξετάσεις έγιναν από Κινητές Ομάδες Υγείας στη Δυτ. Αθήνα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλίας Ηλικιωμένων Χαϊδαρίου, συμμετέχοντας σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας ΕΟΔΥ σε ηλικιωμένους και άτομα με δυσκολίες μετακίνησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλίας Ηλικιωμένων Χαϊδαρίου, συνοδευόμενη από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο δράσης πρόληψης και δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση ξεκίνησε από το Κέντρο Φιλίας Ηλικιωμένων και συνεχίστηκε με κατ’ οίκον επισκέψεις. Γιατροί και νοσηλευτές των Κινητών Ομάδων Υγείας παρείχαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Οι εξετάσεις περιλάμβαναν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, σπιρομετρήσεις και καρδιογραφήματα, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την ενίσχυση της πρόληψης στην κοινότητα.

«Οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να φθάνουν απρόσκοπτα και δωρεάν σε κάθε σπίτι, χωρίς αποκλεισμούς, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και στα άτομα με αναπηρία», δήλωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Όπως ανέφερε, «από την έναρξη του προγράμματος έως και τον Απρίλιο του 2026, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν εξετάσει περισσότερους από 41.000 πολίτες σε όλη τη χώρα, 10.000 έλαβαν κατ’ οίκον υγειονομική φροντίδα, περισσότεροι από 6.000.000 πολίτες έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις μέσω του “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ”, ενώ περισσότεροι από 200.000 διαγνώστηκαν έγκαιρα μέσω του εθνικού προγράμματος».

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους μια δωρεάν υπηρεσία υγείας, σε όλη τη χώρα, όπου ο γιατρός έρχεται στην πόρτα τους», υπογραμμίζοντας πως «οι Κινητές Ομάδες Υγείας αποτελούν πλέον βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Νέες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη Δυτική Αθήνα

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη παρουσίασε και την πρόοδο του δικτύου νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα. Το δίκτυο περιλαμβάνει:

• Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην Πετρούπολη και στα Άνω Λιόσια

• Την ίδρυση και μετατροπή του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου σε Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας

• Το Παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στο Ίλιον

• Το Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία νέα κρούσματα Έμπολα επιβεβαιώθηκαν στην Ουγκάντα

Τρία νέα κρούσματα Έμπολα εντοπίστηκαν στην Ουγκάντα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε πέντε, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Η χώρα είχε ήδη αναστείλει τα δρομολόγια με τη ΛΔ Κονγκό λόγω κινδύνου.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουρουγουάη πραγματοποιεί την πρώτη ευθανασία

Στην Ουρουγουάη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ευθανασία σε ασθενή τελικού σταδίου, μετά την ψήφιση νόμου που επιτρέπει τον υποβοηθούμενο θάνατο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, καθιστώντας τη χώρα πρωτοπόρο στη Λατινική Αμερική.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις μεταμοσχεύσεις

Ο Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Γ. Τσουλφάς μιλά για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στις μεταμοσχεύσεις, τα οφέλη και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τη χρήση αλγορίθμων στην επιλογή δοτών και ληπτών.
Συνέντευξη τύπου Υπουργείου Υγείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσίαση του Εθνικού Πλαισίου Προτύπων Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας

Το ΟΕΕ και ο ΟΔΙΠΥ παρουσίασαν το Εθνικό Πλαίσιο Προτύπων Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, τονίζοντας τη σημασία εθνικών προτύπων, διαφάνειας και εκπαίδευσης για καλύτερη ποιότητα και αποδοτικότερη διοίκηση στο σύστημα υγείας.
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είμαι πολύ υπερήφανος για τη σύζυγό μου Κέιτ

Η πριγκίπισσα Κέιτ, σε ύφεση από τον καρκίνο, ξεκινά σταδιακά ξανά τα επίσημα ταξίδια της, όπως δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, εκφράζοντας περηφάνια. Η πρώτη της επίσκεψη μετά από τρία χρόνια έγινε τον Μάιο στην Ιταλία.