ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρήστος Δήμας

Δήμας: Η ΝΔ προτάσσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού οφέλους

Ο Χρήστος Δήμας ανέδειξε τον αναπτυξιακό ρόλο της ΝΔ, συνδέοντας τη σταθερότητα με μεγάλα έργα. Τόνισε τη διαφορά της ΝΔ από άλλα κόμματα και ανέλυσε έργα όπως ο Ε65, το Μετρό Θεσσαλονίκης και υποδομές ανθεκτικές στην κλιματική κρίση.

Ο υφυπουργός Υποδομών Χρήστος Δήμας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίου, κινήθηκε σε καθαρά αναπτυξιακό και κυβερνητικό τόνο, προβάλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως την πολιτική δύναμη που συνδέει τη σταθερότητα με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Ο κ. Δήμας τόνισε ότι η ΝΔ διαφέρει από τα υπόλοιπα κόμματα επειδή, όπως είπε, «βάζει πάντοτε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το πρόσκαιρο κομματικό όφελος», χαρακτηρίζοντας την παράταξη ως δύναμη που ιστορικά βρέθηκε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής του αφιερώθηκε στα έργα υποδομών και μεταφορών που –όπως ανέφερε– είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε65, καθώς ανακοινώθηκε ότι το βόρειο τμήμα από Καλαμπάκα έως Γρεβενά θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι, με χρηματοδότηση άνω των 480 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός στάθηκε στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, με πέντε νέους σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχει μειωθεί η κυκλοφοριακή κίνηση στην πόλη κατά 15%. Το έργο, όπως είπε, αποτελεί κομβικό βήμα για τη βιώσιμη κινητικότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Έργα ανθεκτικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στη flyover περιφερειακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, καθώς και στα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα μετά τις καταστροφές από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias. Ο κ. Δήμας επισήμανε ότι το κράτος επενδύει 1,3 δισ. ευρώ ώστε οι νέες υποδομές να είναι πιο ανθεκτικές απέναντι στην κλιματική κρίση.

Οδική ασφάλεια και νέες επενδύσεις

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην οδική ασφάλεια, με αναφορές σε παρεμβάσεις που –όπως είπε– μειώνουν δραστικά τα θανατηφόρα τροχαία. Παρουσιάστηκε επίσης εκτενής λίστα νέων έργων σε όλη τη χώρα, από οδικούς άξονες μέχρι αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, με αιχμή τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, που χαρακτηρίστηκε «μεγάλη πρόκληση της επόμενης δεκαετίας».

Επένδυση στη νέα γενιά

Η ομιλία του κ. Δήμα ολοκληρώθηκε με αναφορά στις σχολικές υποδομές και το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», μέσω του οποίου ανακαινίζονται και κατασκευάζονται εκατοντάδες σχολεία. Ο υφυπουργός παρουσίασε την Ελλάδα του 2030 ως μια χώρα που επενδύει ταυτόχρονα σε υποδομές, ασφάλεια και τη νέα γενιά, ενισχύοντας τη συνολική αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός βαγονιού με καύσιμα στην Ειδομένη, χωρίς τραυματίες

Βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε πετρέλαιο εκτροχιάστηκε στην Ειδομένη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή διαρροή καυσίμου. Άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός με τάνκερ στον Κόλπο Ομάν και επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά

Το UKMTO ενημέρωσε για περιστατικό με τάνκερ και στρατιωτικές δυνάμεις στον Κόλπο του Ομάν, νότια του Γκουαντάρ. Συνιστά στα πλοία να λαμβάνουν τα νέα δεδομένα ασφαλείας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση αποφεύχθηκε για δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο. Ένας τραυματίστηκε, αφού το ένα αεροπλάνο φρέναρε απότομα για αποφυγή σύγκρουσης.
υπολογιστής και χέρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για άμεση και διαφανή έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετεί νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα για έκδοση πινακίδων, καταργώντας τις καθυστερήσεις. Στόχος η ταχύτητα, η διαφάνεια και η οριστική επίλυση ελλείψεων στην αγορά.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 22 νεκροί, ανάμεσά τους 17 στρατιώτες, σε σύγκρουση λεωφορείων στη Νίγηρα

Τουλάχιστον 22 νεκροί, μεταξύ τους 17 στρατιώτες, και 37 τραυματίες προκάλεσε σύγκρουση δύο λεωφορείων στη νότια Νίγηρα, στον δρόμο Μαραντί-Μαντάουα, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.